Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Milers de persones omplin la plaça Major de Torrent per a participar en l’Encontre Gloriós
Milers de persones omplin la plaça Major de Torrent per a participar en l’Encontre Gloriós
,

Milers de persones omplin la plaça Major de Torrent per a participar en l’Encontre Gloriós

abril 1, 2018

Cristina Peris González, reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció, va lluir un vestit amb una capa de set metres portada per setze patges

La Setmana Santa torrentina s’ha acomiadat este matí amb el tradicional Encontre Gloriós; un acte en el qual han participat milers de confrares i que ha congregat un gran nombre de veïns i veïnes, així com visitants d’altres municipis que no han volgut perdre’s este moment únic, que anuncia la resurrecció de Crist. La protagonista ha sigut, sens dubte, la reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció 2018, Cristina Peris González, la qual, acompanyada de les seues cambreres i patges, ha baixat pel carrer del Convent fins al peu de la Torre, on ha tingut lloc l’acte.

La jornada s’ha iniciat a les 9.00 hores, moment en què les germandats, repartides en dos grups, han desfilat des de la parròquia de Montsió i des de la parròquia de l’Assumpció acompanyant les imatges de la Mare de Déu i Crist Ressuscitat, respectivament, per a acabar concentrant-se a la plaça Major.

Milers de persones omplin la plaça Major de Torrent per a participar en l’Encontre Gloriós

Cristina Peris, representant la visita de la virreina Germana de Foix, ha fet el recorregut al costat de la seua germandat, el Sant Sopar i els Cavallers del Sant Calze. Al seu costat, les dos cambreres que l’han acompanyada en tots els actes d’esta Setmana Santa, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert.

La reina ha lluït un vestit confeccionat per sa tia i sa mare, elaborat amb una tela de domàs en blanc trencat. Quant a la capa, portada per setze patges, tenia una llargària aproximada de set metres i era de vellut roig, decorada amb la mateixa tela de domàs del vestit i es completava amb detalls en daurat.

En arribar a la Torre, on els esperaven l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, ha sigut el moment més esperat del dia, ja que s’han sentit en tota la plaça les paraules de la reina de l’Encontre anunciant la resurrecció de Crist i l’Al·leluia de Händel, a la vegada que se soltaven els coloms i s’obria la carxofa d’on han eixit milers d’al·leluies, xicotetes tires de paper amb versos que contenen lloes a la reina i crítiques satíriques de l’activitat local.

A continuació, la comitiva s’ha dirigit a la parròquia de l’Assumpció per a celebrar la tradicional missa. Una vegada acabada la celebració, totes les germandats, i esta vegada tocant els tambors i cornetes amb ritme alegre, a més de portar la cara descoberta, han pujat fins a la parròquia de Montsió. Més tard, Cristina, amb tota la seua germandat, s’ha dirigit a l’asil Santa Elena perquè els torrentins i torrentines més majors gaudiren també del Diumenge de Resurrecció.

Per a posar punt final al matí i a les activitats d’esta Setmana Santa, la reina ha visitat l’Ajuntament de Torrent per a signar en el llibre d’honor i deixar-hi constància del seu càrrec, que ha representat amb alegria i molta emoció, ja que ha vist complit el seu somni: convertir-se en la reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció 2018.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.