Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Més de 12.000 coets es dispararan en l’Entrà de la Flor

gener 30, 2020
Els clavaris i clavariesas de Sant Blai celebraran el Dia de la Candelaria
La tradició és un dels pilars forts de l’agenda del cap de setmana. D’una banda, els clavaris de la confraria de la Verge del Rosari i Sant Luís Gonzaga ja ho tenen tot a punt per a celebrar l’Entrà de la Flor; un acte que s’iniciarà aquest dissabte al matí amb la recollida de la primera branca d’ametler en flor, que posteriorment serà oferida a la Verge. El trasllat donarà inici a les 20.45 h a la porta de la parròquia de Sant Lluís Beltrán, després d’una oració.

Els clavaris començaran amb la passejà, llançant 300 coets. La comitiva festera arribarà a l’església de l’Asunción, on faran una ofrena de flors a la Verge. I després tindrà lloc la cordà, amb més de 700 coets.

L’Entra de la Flor és una de les tradicions més antigues de la ciutat de Torrent. La confraria de la Verge del Rosari i Sant Luís Gonzaga es remunta al 2 de febrer de 1606, començant amb l’acte d’oferir la primera branca d’ametler florida a la Verge, que mostra el pas de l’hivern a la primavera.

Dia de la Candelaria
Els clavaris i clavariesas de Sant Blai es preparen per a viure el dia gran en honor al sant, 3 de febrer. No obstant això, els xiquets i xiquetes també celebraran la Candelaria aquest diumenge. Una festa que com diu el refrany: “Si la candelaria riu ja estem en l’estiu, si plora ja està l’hivern fora, si ni riu ni plora, ni dins ni fora”. Els clavaris i clavariesas desfilaran en processó des del carrer Sants Patrons fins a arribar a l’Ermita.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.