Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen màgia i il·lusió en la cavalcada de Torrent
Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen màgia i il·lusió en la cavalcada de Torrent
,

Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen màgia i il·lusió en la cavalcada de Torrent

gener 7, 2020

Les associacions i col·lectius torrentins van participar en la desfilada, que congregue a milers de persones que no van voler perdre’s l’arribada dels Reis d’Orient

Els carrers de Torrent es van engalanar diumenge a la vesprada per a rebre als tres Reis d’Orient en una desfilada que va estar ple de color, emoció i espectacle. Milers de persones es van donar cita al llarg de l’avinguda Al Vedat i el carrer Ramón y Cajal per a conéixer en persona a Melcior, Gaspar i Baltasar. La nit més màgica de l’any va estar carregada d’il·lusió, fantasia, somnis i, sobretot, molta il·lusió per part dels xiquets i xiquetes, però també dels més majors. La desfilada es va iniciar amb els pregoners, que van repartir la tradicional “mesureta”, facilitant la recollida dels llepolies. Perquè cap xiquet es quedarà sense dolços, al llarg de tot el recorregut es van repartir més d’1 milió de caramels i llepolies (sense glúten), 5.000 pilotes i 5.000 peluixos.
Com a preàmbul a la cavalcada, els Reis d’Orient i la seua comitiva van portar la màgia a tots els racons de la ciutat. Per això, van visitar en primer lloc el Club del Minusvàlid, la parròquia de Mont-Sió, la residència de la Marxadella i la residència Santa Elena. L’alcalde Jesús Ros, al costat dels representants de la corporació municipal es va unir a les visites que, a més, van estar acompanyats d’una banda de música.

Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen màgia i il·lusió en la cavalcada de Torrent


En finalitzar la primera part de la vesprada, va arribar el moment de la cavalcada. Les seues majestats d’Orient van ser precedits per una desfilada 100% torrentina, on van participar les associacions i col·lectius de la ciutat. Sota el lema: Per on venen els reis? Pregunta a la iaia, la cavalcada va relatar una emotiva història que ressaltava la figura de les àvies, una persona molt important en la vida dels xiquets i xiquetes i que al llarg de la història els ha transmés il·lusió amb contes tradicionals amb els Reis d’Orient com a protagonistes.
Les associacions festeres que van participar en la desfilada van ser: Junta Local Fallera amb les falleres majors, Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena, acompanyades de les seues corts d’honor; la Reina de l’Encontre, María Silla Mora, i les seues cambreres, representat a la Junta Central de Germandats de Setmana Santa; la Reina Andalusa, Mercé Ángela Murcia Barea, i la seua dama, Ana Martorell Nebot, representat a l’Amics de la Cultura Andalusa; Dulcinea, Felicia Rodríguez González, al costat de l’A. C. Castella-la Manxa; els màxims representants de la Federació de Moros i Cristians, les clavariesses de la Immaculada, les clavariesses del Bon Consell i els clavaris del Rosari,

Igualment, també van participar en l’espectacle els col·lectius i associacions solidàries, culturals i esportives com AFEM,*Patinart, Col·lectiu Soterranya, Cucurucú Teatre, Kangoo, Centre Cultural Sant Cayetano, Associació Tècniques Orientals, Ballet Sara Baixauli, Centre Cultural Associació Rociera, Club de Gimnàstica Rítmica de Torrent, Club de Gimnàstica Acrobàtica Acrolimpics, Colla de Dolçainers de Torrent, Dolçainers Colla Rossejat, Muixeranga la Torrentina, ADISTO, Unió Musical, Cercle Catòlic, Escola Coral i Cirkus Kaos. Amb la col·laboració de: Torrent de Paraules, Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC) i l’Associació de Comerços Torrent Comercial.

La cavalcada va incloure, a més de molta música i ball, un “zepelín” i globus dirigibles en forma d’animals. Les seues majestats, que van ser tot el recorregut a peu saludant als xiquets i xiquetes, van ser precedits d’un espectacle de ball, organitzat per diferents comissions falleres de Torrent. Melcior va estar acompanyat pel grup de la falla Lope de Rueda; Gaspar, pels xics i xiques de la falla Toledo i, finalment, Baltasar, amb el ball oferit per la falla Antoni Pardo.

Al mateix temps, les persones que esperaven l’arribada dels reis al costat de l’escenari, situat en l’Ermita, es van divertir amb un espectacle d’animació i música, que va comptar amb actuacions circenses del Cirkus Kaos. Mags, malabaristes o trapecistes van ser els encarregats que mantindre entretingut al públic mentre esperava l’arribada de les seues majestats.

Quan el seguici real i els Reis d’Orient van arribar a l’escenari situat al carrer Ramón y Cajal el cel torrentí es va il·luminar amb un castell de focs artificials. L’alcalde Jesús Ros va ser l’encarregat d’entregar les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar, unes claus que obrin totes les portes de les cases de la ciutat, perquè les seues majestats puguen accedir i deixar els regals a totes les persones que s’hagen portat bé al llarg de l’any.

Com a punt final a aquesta vesprada tan emocionant i que inicia la nit més màgica de l’any, els més xicotets i xicotetes van viure un gran moment, ja que van poder pujar a l’escenari per a conéixer en primera persona a les seues majestats i, a més, van rebre un dels més de 1.000 obsequis que el consistori tenia preparat per a l’ocasió.

Igualment, l’Ajuntament de Torrent va emetre en directe, a través de Facebook i canal de YouTube, la cavalcada perquè poguera ser seguida per totes les persones que per qualsevol motiu no pogueren assistir. D’aquesta manera, l’emissió va ser tot un èxit amb un abast de 15.294 persones, 9.540 reproduccions i 812 reaccions.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.