Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Tècnics d’Elx revisen les palmeres que seran substituïdes per un altre tipus d’arbre en tres carrers de Torrent
Tècnics d’Elx revisen les palmeres que seran substituïdes per un altre tipus d’arbre en tres carrers de Torrent
, , ,

Tècnics d’Elx revisen les palmeres que seran substituïdes per un altre tipus d’arbre en tres carrers de Torrent

juny 14, 2024

Les palmeres que seran retirades tenen més de 40 anys i es troben en voreres estretes, generen problemes amb rosegadors i coloms, a més de les molèsties ocasionades per les branques que aconseguixen les vivendes i que han de ser podades amb freqüència, amb grues i personal especialitzat.

Un equip de tècnics especialitzats s’ha desplaçat este matí des d’Elx fins a Torrent per a revisar una a una les palmeres dels carrers Germanies, San Valeriano i Ramón y Cajal. La decisió del consistori torrentí, de substituir l’arbratge d’estos tres carrers, es produïx després de la caiguda d’una palmera dimecres passat al carrer Sant Valerià sobre tres vehicles, deixant a una persona ferida.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha pres la ferma decisió de substituir l’arbratge d’estos carrers per exemplars de menor grandària. Esta mesura s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per la seguretat dels veïns, evitant així possibles incidents com l’ocorregut esta setmana.

“Per a l’alcaldessa, el primer de tot és la seguretat dels veïns de Torrent”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo. “Per això, s’ha pres la decisió de substituir l’arbratge per un de menors dimensions. A més, volem comptar amb tècnics que puguen assenyalar-nos quins exemplars poden presentar un major perill i ser els primers a retirar”, ha afegit.

Les palmeres que seran retirades tenen més de 40 anys i es troben en voreres estretes, la qual cosa genera problemes amb rosegadors i coloms, a més de les molèsties ocasionades per les branques que aconseguixen les vivendes i que han de ser podades amb freqüència, amb grues i personal especialitzat.
Cal destacar que, en els últims anys, han caigut diversos exemplars de palmera a Torrent, especialment al carrer Ramón y Cajal. La caiguda del passat dimecres al carrer Sant Valeriano, al costat d’un supermercat, ha sigut la gota que ha satisfet el got per als veïns de la zona, els qui porten anys reclamant la substitució d’estes palmeres per altres de menor grandària.

La revisió de les palmeres per part dels tècnics especialitzats permetrà determinar quins d’elles presenten major risc de caiguda i procedir a la seua ràpida retirada. L’Ajuntament de Torrent, en el seu compromís amb la seguretat i el benestar dels seus ciutadans, continuarà treballant per a garantir un entorn urbà segur i habitable per a tots, triant un tipus d’arbratge que presente menys molèsties als veïns.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.