Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Més de 1.000 persones han passat pel projecte Emys en estos 10 anys a Torrent
Més de 1.000 persones han passat pel projecte Emys en estos 10 anys a Torrent
, , ,

Més de 1.000 persones han passat pel projecte Emys en estos 10 anys a Torrent

juny 25, 2024

En esta edició s’han capturat un total de 38 tortugues, 13 individus diferents de Mauremys leprosa. D’estos exemplars, 9 eren noves captures d’enguany, el que indica que la població és reproductivament activa

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd celebra enguany el seu 10é aniversari participant en el Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana per a l’estudi i conservació de les tortugues d’aigua ibèriques. Les activitats, desenvolupades en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent, Natura i Cultura i Acció Ecologista Agró, han estat obertes a tota la ciutadania i han servit per a donar a conéixer el patrimoni natural de Torrent Verd i el voluntariat estival per a joves que se celebra pròximament.

Durant el mes de juny s’han realitzat sis sessions de treball, en les quals s’ha dut a terme un cens de les tortugues. Per a això, s’han instal·lat paranys en els tolls del barranc i s’han revisat periòdicament.
Les tortugues capturades han sigut mesures, pesades, marcades i s’ha registrat tota la informació en fitxes personalitzades. Posteriorment, han sigut retornades al seu medi natural.

Enguany ha sigut especialment exitós quant a captures, tant per la quantitat com per la qualitat. S’han capturat un total de 38 tortugues, 13 individus diferents de Mauremys leprosa. D’estos exemplars, 9 eren noves captures d’enguany, el que indica que la població és reproductivament activa.

Cal destacar la recaptura de “Leonardo”, un exemplar que va ser capturat per primera vegada en 2017 i que continua vivint en el paratge de la Font de la Teula.

La participació de voluntaris ha sigut també molt positiva, amb un total de 85 persones en les 6 sessions. En estos 10 anys, més de 1000 persones han passat pel Projecte Emys de Torrent.
El Projecte Emys va nàixer en el Tancat de la Pipa de la mà d’Acció Ecologista Agró i, amb el temps, s’ha expandit a 15 localitzacions en tota la Comunitat Valenciana, incloent-hi Torrent des de fa ja diversos anys.

L’objectiu del programa és conéixer i preservar les dos espècies de tortugues aquàtiques autòctones: Emys orbicularis i Mauremys leprosa, encara que a Torrent només és present la segona.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.