Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Marta Robles, Miquel Nadal i Rafa Lahuerta inauguren la tercera edició de Torrent Històrica
Marta Robles, Miquel Nadal i Rafa Lahuerta inauguren la tercera edició de Torrent Històrica
,

Marta Robles, Miquel Nadal i Rafa Lahuerta inauguren la tercera edició de Torrent Històrica

novembre 30, 2021

Rafa Lahuerta i Miquel Nadal, guanyadors dels dos últims premis Lletraferit, conversen sobre el passat de València

Marta Robles presenta Pasiones carnales, un relat de passions, concubines i amants en les corts reials

La sala cívica de l’ Antic Mercat va acollir la vesprada de dijous 18 la jornada inaugural d’aquest certamen literari que es va iniciar amb el discurs de la regidora de Cultura, Susi Ferrer, qui va fer referència a “la il·lusió amb què afrontem aquesta tercera edició de Torrent Històrica, ja que, malgrat les dificultats amb què ens enfrontàrem en les dues primeres edicions, el festival del gènere històric va consolidant-se i aconseguint major prestigi cada any, gràcies al renom dels convidats i la qualitat de les obres que s’hi presenten”. Ferrer també va voler destacar l’alegria que és per a tots poder reunir-se de nou, de manera presencial, en unes trobades que ens acosten a les figures de la narrativa històrica.

Primera jornada del festival Torrent Històrica

Els dos últims guanyadors dels premis Lletraferit, Rafa Lahuerta i Miquel Nadal, van obrir foc ahir en la jornada d’inauguració del festival Torrent Històrica. Els autors de Noruega i Càndid van iniciar un col·loqui en el qual a través dels seus recents èxits van conversar sobre el passat de la ciutat de València i van analitzar els canvis en la seua fisonomia, la desaparició de barris i els efectes que aquests canvis ocasionen en l’àmbit socioeconòmic.

Més tard va seguir la intervenció de Marta Robles, que va presentar la seua nova publicació, Pasiones Carnales, on parla de reis i corts, i ofereix al lector una visió inquietant dels secrets de la nostra història: capritxos, episodis amorosos o senzillament trobades sexuals d’alguns protagonistes de la història.

Marta Robles, Miquel Nadal i Rafa Lahuerta inauguren la tercera edició de Torrent Històrica

Club de lectura

Aquest divendres, a les 12.30, a la Biblioteca Metro de Torrent han continuat les activitats del certamen Torrent Històrica, amb un club de lectura sobre el llibre Castellano, de Lorenzo Silva: un relat de les revoltes dels comuners que l’autor ha compartit amb els aficionats al gènere històric.

Continuarà la jornada per la vesprada amb la xarrada “Valor de héroe’, a càrrec de José Mañas i Luis Zueco; a continuació hi haurà una nova trobada amb Lorenzo Silva, qui en aquesta ocasió dissertarà sobre ‘Revolucions, fracassos i altres rancors’; i finalment, Separatta Teatre oferirà un muntatge en el qual personatges de la ficció novel·lesca ixen dels llibres per a interactuar amb el públic.

Ruta històrica i activitats infantils

Les activitats d’aquesta setmana cultural continuaran dissabte al matí, amb un recorregut per una ruta històrica de Torrent, en la qual els assistents descobriran l’origen d’alguns racons poc coneguts de la nostra ciutat, i que partirà des de la Torre, a partir de les 10.30 h.

Diumenge, en l’ Antic Mercat, els xiquets gaudiran d’un taller per a crear un guió de de còmic: a partir d’Una història de Torrent, una història gràfica contada en sis actes més un epíleg, xiquetes i xiquets aprendran a crear ‘una altra història’ de Torrent amb els seus propis dibuixos.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.