Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Mare de Déu de l’Olivar “tornarà a ser” el carrer del Pi

desembre 12, 2018

En els últims dies s’ha obert el carrer al trànsit i s’hi han instal·lat cossiols amb oliveres xicotetes

La zona té ara un col·lector d’aigües pluvials nou i s’ha renovat la xarxa d’aigua potable

El barri ha renovat la imatge amb voreres més amples i accessibles i cossiols amb oliveres i s’hi plantarà un pi pròximament

Esta setmana s’ha obert al trànsit el carrer de la Mare de Déu de l’Olivar, després de l’execució del projecte de reurbanització en el qual s’ha disposat una nova xarxa de sanejament pluvial que millora l’evacuació de les pluges. A més, s’han dissenyat voreres més amples i accessibles i s’hi ha instal·lat una nova xarxa d’aigua potable. Durant estos dies, els operaris estan concloent els últims detalls d’estes obres, que tenen un pressupost de 344.926,96 euros, previstes en el pla de millores 2018-2019 i finançades amb fons de la Diputació de València.

Amb la iniciativa de regeneració del carrer de la Mare de Déu de l’Olivar s’ha aconseguit augmentar la qualitat urbana de l’entorn i la seguretat dels vianants, amb voreres noves, més accessibles i segures, que ara tenen l’amplària mínima establida per la normativa vigent en matèria d’accessibilitat. Una altra de les mesures desenvolupades ha sigut la instal·lació d’una nova xarxa de conducció d’aigües pluvials, inexistent fins ara, així com l’execució d’embornals al llarg de tot el carrer per a la recollida d’aigua. “Amb esta actuació es pretén donar solució al problema d’inundacions que hi havia fins ara, ja que és una de les vies més afectades per les pluges torrencials a la ciutat”, explica la regidora de Sostenibilitat, Inma Amat. Finalment, s’ha renovat la xarxa d’aigua potable amb les corresponents connexions domiciliàries. Per este motiu, s’hi ha instal·lat una nova xarxa amb les característiques adequades i amb canonades de fibrociment.

El pi i les oliveres, elements d’identitat del carrer

La història del carrer de la Mare de Déu de l’Olivar, popularitzat amb el nom de “carrer del Pi”, ha definit les espècies arbòries que s’han situat al carrer. Així, s’hi han instal·lat oliveres xicotetes en cossiols, de manera que s’ha creat un espai enjardinat que enriquix el paisatge urbà i propicia un espai amable per al vianant. Pròximament es plantarà un pi que recordarà els orígens de la via i que es convertirà, novament, en l’element d’identitat del “carrer del Pi”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.