Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Els majors de Torrent celebren el seu ple amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors

octubre 4, 2016

Ramón Antolí és nomenat alcalde major de l’any davant la presència d’alumnes del Molí

Les propostes de millora de l’any passat dels majors han sigut resoltes satisfactòriament 

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Majors, que va tenir lloc el passat 1 d’octubre, este matí s’ha fet un ple on Ramón Antolí ha sigut declarat alcalde major de l’any. Després de la votació del Consell Local Major el passat mes de setembre, es va decidir que el càrrec recaiguera en la figura de Ramón.

L’acte realitzat en la sala de plens de l’ajuntament ha tingut la presència de l’alcalde Jesús Ros, que ha lliurat el bastó de comandament al nou alcalde major. A més s’han llegit les propostes que es van exposar en el ple passat per a millorar la ciutat i que han sigut resoltes satisfactòriament. La primera és la campanya que s’ha dut a terme sobre l’educació per al reciclatge de residus i el bon ús dels contenidors en els centres de majors, així com l’eliminació de la barrera arquitectònica (rampa) en la plaça de la Llibertat.

Altres propostes que s’han solucionat anaven destinades a tractar temes de seguretat, com l’augment de la vigilància policial en els centres escolars per a evitar el consum de drogues, l’augment del control i vigilància policial que evite l’abús de persones majors per falses persones “cuidadores”, el reforç i vigilància policial en el passeig de l’avinguda quant a l’ús descontrolat de patins i monopatins que poden posar en perill les persones majors i més control policial que garantisca el compliment de les obligacions dels propietaris de gossos respecte de l’arreplega d’excrements.

Altres mesures que s’han dut a terme han sigut el desbrossament del barranc en el tram que arriba al barri de Xenillet i la reparació dels clots dels passos de zebra que hi ha al carrer de José Iturbi a José Ortí Soriano. També s’han provat d’ampliar les voreres del nucli antic, en carrers com Campoamor, Sant Doménec, Alcàsser, Massanassa, Almeria, però hi ha dificultats a causa de les dimensions reduïdes d’alguns carrers, encara que sí que es tindrà en compte quan es projecte la conversió del nucli antic en zona de vianants dins del Pla de Sostenibilitat Urbana.

Francesc Carbonell, regidor d’Atenció a les Persones, ha explicat que “per a nosaltres són molt importants les propostes que ens proposen els majors. Durant este curs hem dut a terme les millores que ens van proposar i des de hui comencem a treballar amb les d’enguany per a continuar en el nostre compromís per la millora de la nostra ciutat”.

En acabar les propostes s’han formulat les que es faran durant l’any que ve. En tot l’acte han sigut presents els xiquets i xiquetes de 6é de primària del col·legi El Molí, que han pogut compartir amb els majors de la nostra ciutat este ple. “Enguany hem volgut que els jóvens també foren presents en el ple dels majors, perquè coneguen les seues preocupacions i necessitats i perquè les dos generacions puguen relacionar-se i beneficiar-se els uns dels altres”, comenta Carbonell.

Per a continuar la celebració del Dia Internacional de les Persones Majors esta vesprada hi haurà una conferència titulada “Fer-se major està mal vist. La transmissió sociocultural positiva de l’envelliment”, subvencionada per la Diputació Provincial de València i impartida per Mireia Ferri de la Universitat de València en el centre Mare de Déu de l’Olivar.

 

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.