Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Els col·legis públics de Torrent demanaran la jornada contínua

gener 27, 2017
El Consell Escolar Municipal ha aprovat els projectes presentats pels col·legis per a sol·licitar l’aprovació de la jornada contínua a Conselleria d’Educació
Els centres també obriran els patis els dissabtes al matí amb activitats per a totes les famílies
Enguany l’alumnat dels col·legis Federico Maicas,Lope de Vega, Juan XXIII i Miguel Hernández s’han beneficiat de la jornada contínua, l’horari de la qual va ser votat este passat any pels pares i mares dels alumnes a favor de la implantació. Esta jornada escolar suposa la finalització de les classes a les 14 hores, estant actiu fins a les 17 hores els serveis de menjador i activitats extraescolars.
A esta mesura han volgut sumar-se els col·legis públics d’Educació Infantil i Primària restants de la població: Virgen del Rosario, San Juan Bautista, Antonio Machado, El Molí, Les Terretes i San Pascual, els qui van presentar ahir al Consell Escolar Municipal el projecte de jornada contínua que hauran de sol·licitar abans del dia 28 d’este mes a Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Patricia Sáez, regidora d’Educació, ha assenyalat que “els projectes de tots els col·legis tenen l’aprovació del Consell Escolar Municipal i un informe favorable, ara només hem d’esperar a l’aprovació d’esta implantació des de Conselleria”.
Aula Compartida
Un altre dels punts que es van tractar va ser el Programa d’Aula Compartida. Es preveu signar acords de col·laboració amb l’IES Vetles i Vents i l’IES Serra Perenxisa, per a poder desenvolupar aquest programa la finalitat del qual és la realització de tallers pre-laborals per als alumnes amb la Brigada d’Obres i Jardineria de l’Ajuntament. D’esta forma, l’alumnat pot desenvolupar-se personal, intel·lectual i emocionalment, intentant mitjançant estes activitats, reduir la taxa d’abandó escolar i el risc d’exclusió social.
El col·legi San Juan Bautista se sumarà als patis oberts en horari extraescolar
Davant el bon acolliment del projecte pilot ‘Patis Oberts’ per a realitzar activitats en tres centres educatius en horari extraescolar: San Pascual, Federico Maicas i Lope de Vega, s’ha iniciat un procés de licitació d’aquest servei atenent als usuaris d’un pati escolar més, el col·legi San Juan Bautista. “La novetat d’esta licitació resideix en l’obertura del pati també els dissabtes al matí durant els mesos d’hivern, de manera que els més xicotets de la ciutat puguen gaudir d’una zona de jocs acompanyats pels seus pares”, assenyala Patricia Sáez.
A totes estes activitats i projectes, cal afegir que durant enguany està previst continuar amb actuacions de prevenció de l’assetjament escolar en les aules després de la presentació de la guia repartida en els centres, realitzant activitats per al professorat, pares i mares i alumnat, ja que esta problemàtica segueix sent de gran importància en l’actualitat per la seua presència dins de l’àmbit escolar.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.