Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Els col·legis de Torrent dupliquen els objectius de reciclatge en el 2016

febrer 20, 2017

Amb el programa “Torrent més neta i saludable” s’ha aconseguit fomentar en els centres escolars la necessitat i la importància del reciclatge

El divendres passat es va clausurar en la sala d’actes del consistori la campanya de reciclatge “Torrent més neta i saludable”, un programa d’educació ambiental que s’ha dut a terme en els centres escolars de la ciutat. L’objectiu de la iniciativa ha sigut promoure la consciència ecològica entre els més xicotets i mostrar-los els beneficis i la importància que comporta el reciclatge per al medi ambient i per a la salut.

Un dels pilars fonamentals era aconseguir les metes establides en el concurs de recollida selectiva on “gràcies a la gran col·laboració de tots, les expectatives s’han superat amb escreix. S’ha duplicat la xifra de reciclatge tant de vidre com de paper i envasos, i s’ha arribat a superar el milió de quilograms en cada un dels tres materials”, assenyala Inma Amat, regidora de Desenvolupament Sostenible, qui acompanyada per Patricia Sáez, regidora d’Educació, ha rebut els escolars en el consistori i ha incidit en la importància que té el reciclatge per a tota la ciutadania.

En concret, l’any 2015 es van reciclar 441.307 kg de vidre, mentre que en el 2016 la xifra ha augmentat fins a un total d’1.146.798 kg. Pel que fa al paper i al cartó, s’ha passat de reciclar 643.110 kg en 2015 a 1.357.990 kg en 2016. Quant als envasos, en 2015 se’n van arreplegar 673.217 kg, i en 2016 la xifra ha augmentat fins a 1.381.608 kg. Patricia Sáez, regidora d’Educació, ens apuntava que ha sigut “una acció col•laborativa envejable per part de tots els centres escolars i, sobretot, dels alumnes i de les famílies, que han aconseguit que este repte siga possible”.

Dins d’esta campanya, els alumnes dels col·legis de la ciutat també van dissenyar i crear diferents joguets reciclats, tots respectuosos amb el medi ambient; des de jocs de taula com l’oca o el parxís, fins a cotxes amb motors reciclats o vaixells víkings, que es van presentar a este concurs i van ser exposats en el Centre Ambiental El Vedat l’any passat. Per a confeccionar els joguets havien d’utilitzar materials rebutjables, com ara envasos, botelles o altres elements que se solen utilitzar tant en l’aula com a casa, i aprendre que estos objectes poden ser aprofitats per a utilitzar-los una altra vegada. Els guanyadors del concurs van gaudir d’una estada amb activitats i allotjament en el Centre Ambiental El Vedat, que ha patrocinat estos premis i ha format part de la realització del programa.

Per tal d’agrair l’esforç d’estos anys i, sobretot, per a continuar les tasques de reciclatge, el consistori ha obsequiat els xiquets amb un portaentrepans escolar perquè s’evite el consum massiu de paper alumini, material que perjudica el medi ambient. A més, els centres escolars han rebut un xec de 100 euros destinat a comprar material escolar. Amb esta campanya, sumada a totes les accions que es duen a terme des de l’Ajuntament, Torrent ha duplicat la quantitat de reciclatge de vidre, paper i plàstic de l’any 2016 a 2017.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.