Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , , ,

L’IES Serra Perenxisa celebra un ple a favor del desenvolupament sostenible i l’eliminació de les desigualtats

desembre 7, 2016

La sala de plens de l’Ajuntament ha acollit esta activitat on els joves han formulat a l’alcalde les seues propostes per a millorar la ciutat

En el marc del Dia Mundial de la Infància la Direcció General de Cooperació i Solidaritat en col·laboració amb UNICEF organitzà una activitat plenària en les Corts Valencianes en què l’IES Serra Perenxisa de Torrent, juntament amb 15 instituts més de la Comunitat Valenciana, va presentar les propostes elaborades en l’aula que volien transmetre a les Corts sobre temes relacionats amb el desenvolupament sostenible, la pau i la justícia.

El nostre municipi s’ha afegit recentment a la campanya de divulgació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) promoguda per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, emmarcada en l’estratègia de Nacions Unides pel desenvolupament sostenible del període 2015-2030. L’alcalde Jesús Ros ha assenyalat que “el consistori treballa per a conscienciar els ciutadans i ciutadanes sobre la importància del desenvolupament sostenible. Per això s’ha unit a esta iniciativa que pretén aconseguir tres coses importants: eradicar la pobresa, combatre la desigualtat i la injustícia, i solucionar el problema del canvi climàtic. Si a això hi afegim la importància de les iniciatives en les quals es pot sentir la veu dels més joves, que tenen la possibilitat de participar-hi com a ciutadans de ple dret com en este cas els alumnes de l’IES Serra Perenxisa, tindrem la possibilitat que els qui constituïxen el futur de Torrent siguen els qui sensibilitzen tant majors com menuts per a col·laborar junts contra estos problemes i desigualtats”.

Dilluns al matí els alumnes d’este centre educatiu han celebrat en la sala de plens del consistori un ple amb l’alcalde Jesús Ros en què li van exposar els treballs elaborats per a esta activitat de la Generalitat i li transmeteren propostes personalitzades per a millorar la ciutat de Torrent. L’alcalde va agrair en un primer moment tant als i les alumnes com als professors i professores tot el treball que han dut a terme en esta interessant iniciativa.

Dana Dordeanu, Luis Embull, Noelia Kharbouch, Zama Zeriou i Estefanía de Ossa van ser els representants de l’alumnat que han presentat tots els companys i companyes amb qui han exposat el treball i les noves propostes dirigides al consistori relacionades amb el foment de l’esport, la música i l’art en la ciutat, la manera d’acostar-los a tots els ciutadans, la millora de l’accessibilitat de tots els carrers de la ciutat i la creació d’una campanya de sensibilitat i informació contra l’assetjament escolar, entre altres propostes.

Finalment, l’alumne Amine Serdani va tancar l’acte explicant als representants polítics què ha significat per a ells com a estudiants i ciutadans esta activitat.

A este ple hi va assistir també la regidora d’Educació, Patricia Sáez, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Encarna Lerma, juntament amb altres membres de la corporació municipal. Els i les alumnes van agrair a la seua tutora Marian i a la seua directora Reme tot l’esforç i l’ajuda que els han donat en este projecte, mentre que les docents van voler destacar tot l’esforç de l’alumnat, sobretot en les últimes sessions, amb què han aconseguit que el treball col·laboratiu es desenvolupara de la millor manera possible.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.