Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’exposició Memòria del foc es despedix amb la presentació del seu catàleg

març 12, 2018

El llibre recull amb textos i fotografies la història de les Falles a Torrent

La presentació del catàleg “Memòria del foc” és el remat final a l’exposició que, amb el mateix nom, ha viatjat fins als inicis de les Falles a Torrent. El llibre recull tot el que va estar exposat en la mostra, concebuda com un centre d’interpretació de la festa, i que ha estat instal·lada en l’EMAT des del passat mes d’octubre.

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, va destacar en la seua intervenció que el catàleg és un reflex d’allò que “és i serà la nostra festa, la nostra cultura i la nostra història, en definitiva, la nostra identitat”. En la despedida de la mostra van participar també les falleres majors de Torrent, María Jesús Rincón i Alexia Manzano, amb les seues corts d’honor.

El llibre, com així havia estat exposat en la mostra, és un recorregut per la història de les falles de Torrent des dels seus inicis, amb la fundació de les primeres comissions a partir dels anys 40 del segle XX i el conegut com boom faller el 1969, i el naixement de les huit comissions que enguany complixen mig segle de vida.

A més a més, inclou articles sobre la indumentària tradicional, la indústria de la pirotècnia a Torrent, l’evolució dels llibrets, així com un relat biogràfic de l’escultor Vicent Pallardó, artista faller de referència instal·lat des de ben jove a Torrent.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.