Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Espai acull “EncuadrarArte”, un projecte d’art i inclusió

gener 16, 2017

Des de l’àmbit educatiu, l’exposició itinerant pretén traslladar a la societat valores de normalització, d’una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social

El Centre d’Educació Especial Torre-Pinos i el Col·legi Monte-Sión presenten l’exposició “EncuadrarArte”, un projecte en el qual es combinen art i inclusió i amb el qual es pretén mostrar a la societat, des d’una perspectiva artística, les possibilitats d’interacció entre l’educació especial i l’escola ordinària.

La vesprada de dijous va tenir lloc l’acte d’inauguració en l’Espai de l’Edifici Metro. La regidora d’Educació, Patricia Sáez va voler acompanyar totes les persones participants en el projecte i donar-los l’enhorabona “pel gran treball i la importància de la seua labor per la major inclusió amb iniciatives d’este tipus. Es tracta d’un projecte que esperem que gràcies al seu caràcter itinerant arribe al major nombre de persones possible i aconseguisca la finalitat de traslladar els valors de normalització a la societat”. Antonio Raga Álvarez, director general de Diversitat Funcional de la Generalitat Valenciana també va voler estar present en aquest acte i conéixer de primera mà els artífexs del projecte i el seu resultat.

S’ha triat l’art, a través de la interpretació fotogràfica d’algunes de les obres més representatives de la història de la pintura, com l’eina per a promoure una inclusió real entre els alumnes, mitjançant el treball que han compartit durant el desenvolupament de tot el projecte. “EncuadrarArte” situa els nostres alumnes com els vertaders protagonistes ja participen de manera activa en tot el procés de creació.

Es tracta un projecte d’art i inclusió que busca la normalització en les relacions entre les dos modalitats d’escolarització i les persones que en formem part: alumnes, familiars, professionals… És un recorregut a través de l’art, que mostra les creacions d’alguns dels grans mestres de la pintura al llarg de la història, i que abasta diferents estils i corrents pictòrics.

Des de l’àmbit educatiu, “EncuadrarArte” també pretén traslladar a la societat eixos valors de normalització, d’una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social. El resultat del projecte són 18 fotografies de gran format en les quals els alumnes dels dos centres representen els personatges d’algunes de les obres més representatives de la història de la pintura.

Les 18 fotografies componen “EncuadrarArte”, una exposició de caràcter itinerant, amb un recorregut que comença en la sala d’exposicions l’Espai de Torrent, i que pretén mostrar al públic el resultat del treball dut a terme.

Pròximes exposicions de “EncuadrarArte”:
Del 31 de març al 29 d’abril, sala d’exposicions del Castell d’Alaquàs.
Del 18 de maig al 2 de juny de 2017, Casa Cultura d’Alboraia.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.