Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Les mascotes torrentines, protagonistes de la festa de Sant Antoni Abat

febrer 7, 2020

El festival “Arrels” posa punt i final amb un cap de setmana de música i ball tradicional

El plat principal del cap de setmana a Torrent serà la benedicció d’animals de sant Antoni Abat; una festa molt arrelada en la localitat i que tots els anys rep a un públic de totes les edats que, al costat de les seues mascotes, participen en aquest gran dia. La jornada començarà a la porta de la parròquia de Mont-Sió amb un esmorzar popular d’embotit a les 10 h, patrocinat per Indústries Càrnies La Cope i Caixa Rural de Torrent, a més de poder gaudir d’un exquisit suc de taronja natural i acabat d’esprémer gràcies al Consell Agrari Municipal.
Després de l’esmorzar es donarà pas a la desfilada a la porta de la parròquia, on participaran tots els animals per a ser beneïts (gossos, gats, cavalls…). Seguidament es dirigiran al carrer Pare Méndez, passant pels carrers Calvari, Sant Pere Alcántara, fins a arribar a Pare Méndez, on és habitual que es congreguen un gran nombre de veïns i veïnes per a gaudir de la desfilada.

Festival Arrels

La música folklòrica del festival Arrels pren la recta final amb els concerts “De Còrdova a Damasc” de Jannin Al Ándalus, “La Ruta de la Seda” de *Capella de *Ministrers i el ball del Grup de Ball de Torrent i l’espectacle “La Demaná”. El divendres 7 de febrer a les 20 h podrem gaudir de “De Còrdova a Damasc”, on l’harmonia, la bellesa i l’amor a través de la música són portats a un estat de celebració mitjançant ritmes i danses pròpies de l’entorn sufi. Capella de Ministrers ens oferirà  un concert on tots els participants que, al llarg de la setmana, han fet gaudir amb la seua música a tots els torrentinos i torrentines s’uniran per a oferir un magnífic espectacle que farà les delícies dels assistents. L’Auditori acollirà el dissabte 8 de febrer a les 20 h aquest gran espectacle, on actuaran Carles Magraner, Jota Martínez, Aziz Samsaoui, Robert Cases, Eduard Navarro, Kaveh Sarvarian i Pau Ballester acompanyats per les veus de Iman Kandoussi, Mara Aranda i Quiteria Muñoz. El diumenge 9 de febrer a les 12 h i de forma totalment gratuïta serà el torn del *Grup de Ball de Torrent, on a través de la Demaná escenificaran una tradició encara recordada, en la qual dues famílies s’uneixen en un ambient festiu en el qual la dansa, la història i la tradició fan gaudir a tot el públic.

Setmana Santa

Aquest cap de setmana estem de celebració i és que la Germandat Sant Sepulcre i la Germandat Flagel·lació del Senyor estan d’aniversari. Sant Sepulcre compleix 90 anys d’història i demà divendres 7 de febrer a les 19.30 h inauguren l’exposició “La història d’un pas en imatges” en la seua seu situada al carrer Hospital, núm.12. En ella podrem gaudir d’una exposició on a través dels anys i mitjançant imatges recorrerem la història d’aquesta Germandat quasi centenària. El dissabte 8 de febrer serà el torn de la Germandat Flagel·lació del Senyor, la qual podrem acompanyar en la processó celebrada dins dels seus actes pel seu 75 aniversari. La processó tindrà lloc a les 18.30 h des del Centre Verge dels Desemparats fins a la Parròquia de l’Asunción.

Activitats de Clavaris

El diumenge 9 de febrer les Clavariesses de la Mare de Deu dels Desemparats faran un cercaviles per la barriada de Mont-sió a les 11 h, per a finalitzar en la parròquia amb una missa a les 12 h i un posterior trasllat a la Verge i un vi d’honor en el Casal Sants Patrons. També el diumenge, els Clavaris i Clavariesses de Sant Blas participen en l’Operació Quilo amb una processó a les 12 h des de la Parròquia de l’Ermita fins al Centre de Majors Santa Elena. Tot el recollit en l’Operació Quilo serà donat al Centre de Majors Santa Elena.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.