Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Les Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius reunixen professionals per a tractar les novetats en el sector agrícola

febrer 20, 2017

Les sessions organitzades per Caixa Rural Torrent han analitzat aspectes d’especial rellevància per al camp valencià, com ara les noves varietats, les alteracions fisiològiques i les malalties

En la vesprada de dijous va tindre lloc l’última sessió i l’acte de clausura de les XXXVIII Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius organitzades per Caixa Rural Torrent. Una cita anual que s’ha celebrat durant tres dies i que ha reunit més d’un centenar d’agricultors, tècnics i directius de cooperatives de la Comunitat Valenciana. En les jornades s’han analitzat aspectes d’especial rellevància per al camp valencià, com ara les noves varietats, les alteracions fisiològiques dels cítrics i el risc de les noves malalties com la Xylella Fastidiosa i l’Huanglongbing (HLB).

El president de Caixa Rural Torrent, Vicent Peiró Villarroya, va inaugurar les jornades. A continuació, María Milagros López, professora d’investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), va dedicar la seua ponència a les noves malalties dels cítrics, on va explicar aspectes importants sobre la Xylella Fastidiosa i l’Huanglongbing.

Carlos Mesejo, doctor enginyer agrònom i investigador de l’Institut Forestal Mediterrani, va ser l’encarregat de pronunciar la conferència “Alteracions fisiològiques dels cítrics. Fonament i control” en la segona sessió. L’última ponència va ser “El nou panorama varietal citrícola” de la mà de Carlos Baixauli, responsable d’Agrosostenible del Centre d’Experiències Cajamar a Paiporta.

Les jornades van ser clausurades per l’alcalde de Torrent i president del Consell Agrari Municipal, Jesús Ros, que va assenyalar que “el sector agrícola es troba en una estat constant de canvis. Per este motiu, és molt important que coneguem i treballem en tots els aspectes i situacions en què es troba el sector per a obtenir un major benefici en les produccions agrícoles locals. És fonamental que l’agricultor local estiga ben assessorat i s’actualitze per tal d’extraure un rendiment òptim. També és d’agrair la defensa pel camp per part de Caixa Rural Torrent i per organitzar estes jornades”.

Encara que les jornades han acabat, les activitats continuen amb la realització d’un viatge professional paral·lel, que en este ocasió se celebrarà del dia 3 al 5

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.