Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Les falleres majors de Torrent són exaltades en uns actes carregats d’emoció, música i foc
Les falleres majors de Torrent són exaltades en uns actes carregats d’emoció, música i foc
,

Les falleres majors de Torrent són exaltades en uns actes carregats d’emoció, música i foc

octubre 21, 2019

Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena van rebre la banda i la joia que les acredita com les màximes representants de les festes falleres de 2020

La ciutat de Torrent s’ha vestit de gala aquest cap de setmana per a exaltar a les falleres majors de 2020, Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena. Les màximes representants del món faller han viscut moments de gran il·lusió i alegria al costat de les seues corts d’honor. Dissabte a la vesprada, la capital de l’Horta Sud va donar el tret d’eixida al programa amb l’exaltació de la fallera major. Alicia, amb un somriure radiant com a mostra de la seua alegria, va arribar a la recepció a la porta de l’Auditori amb cotxe oficial i precedida de la seua cort d’honor. Allí l’esperaven fallers, falleres, amics, familiars, representants de la societat torrentina, l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Falles, Pascual Martínez, i els representants de la corporació municipal.

Les falleres majors de Torrent són exaltades en uns actes carregats d’emoció, música i foc

Va ser un moment molt esperat pel públic, ja que es va descobrir el secret millor guardat: el color del seu vestit. Un vestit que, durant els últims anys s’ha estat exhibint en alguna sala d’exposicions de Torrent, però que enguany les falleres majors han decidit sorprendre a to el món en la mateixa exaltació. La indumentària que Alicia va triar com a oficial és de color verd picea amb fils blaus, blancs i rojos. Està confeccionat per la marca Serrano Navalón, el teixit pertany a la signatura Vives i Marí i les manteletes són d’Artesanies València. Per part seua, la cort d’honor va lluir, com és habitual, els seus vestits per parelles, dissenyats també per Serrano Navalón i amb teles de Vives i Marí, però amb una gamma de colors verd repoble, Blau Lambro, Villafranca i Blanco òptic. Per a l’ocasió, l’Ajuntament de Torrent ha obsequiat a les xiques amb uns adreços i pintes de l’empresa artesana torrentina Totet i a Creaciones Serres Aderezos.

Després de la recepció, el públic assistent va gaudir d’un acte ple de música que va incloure una batukada i un espectacle de llums, color i foc; presentat per Carmen Sirvent, fallera major de Torrent de 2017 i el mantenidor va ser Alfred Domínguez, docent i antic regidor de l’Ajuntament de Torrent en les delegacions de Festes, Falles, Cultura i Participació Ciutadana. Però el moment més esperat va arribar quan la fallera major de Torrent, Alicia Pallardó Benavent, va pujar a l’escenari davant l’atenta mirada del públic que no volia perdre’s cap detall. De la mà de l’alcalde Jesús Ros, l’estrela de la nit va rebre la joia i la banda que l’acrediten com a màxima representant de les festes josefines de 2020.

D’altra banda, el diumenge al matí, Sandra Peris va brillar en la seua exaltació. La representant del món faller infantil, que va arribar també amb un cotxe oficial a l’Auditori, va triar per a aquest moment tan especial un vestit en color rosa persa amb fils de color blau, blancs i rojos, de la signatura de Vives i Marí i confeccionats per la casa A l’Antiga. La fallera major infantil i la seua cort d’honor van utilitzar les pintes i els adreços de l’empresa artesana torrentina Totet i de Creaciones Serres Aderezos. Els vestits de la cort van ser en color blau cel, toffe, lorca i gris acer.

L’exaltació va començar amb un ball modern i un altre folklòric, i va estar presentada per Lucía Alapont i Adrián Martínez. Les paraules del mantenidor, que va ser Ramón Estellés, van emocionar al públic. L’actual assessor de la presidència de JCFV, ha sigut des de 2017 fins a 2019 secretari general de JVFV i, entre molts altres càrrecs més, és delegat de cultura de la Federació de Falles de Benicalap-Campanar.

Seguidament, les components de la cort d’honor infantil van pujar a l’escenari per a rebre les seues bandes i esperar que entrara la fallera major infantil de Torrent, que, davant un públic en peus que no parava d’aplaudir, va arribar a l’escenari on l’esperava l’alcalde. Un moment màgic i que romandrà en el record de la xiqueta, perquè va rebre la banda i la joia que l’acompanyaran durant tot el seu regnat.

L’alcalde Jesús Ros va dedicar unes paraules d’afecte a Alicia i Sandra en aquests moments que perduraran en la seua memòria per sempre i els va recordar “la importància del vostre càrrec, de representar a tots els fallers i falleres de la nostra ciutat i portar a Torrent i a la nostra festa fallera a tots els racons”.

En acabar les dues exaltacions, les falleres majors, visiblement emocionades, van rebre la visita dels representants de les 29 comissions torrentines, així com altres Juntes Locals i la reina de les festes de Sogorb. A més, la recent nomenada fallera major de València, Consuelo Llobell, va acompanyar a Alicia en la seua nit especial.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.