Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Les dones emprenedores i esportistes es donen cita a Torrent en dues jornades emmarcades en la Setmana de la dona
Les dones emprenedores i esportistes es donen cita a Torrent en dues jornades emmarcades en la Setmana de la dona
,

Les dones emprenedores i esportistes es donen cita a Torrent en dues jornades emmarcades en la Setmana de la dona

març 6, 2020

Patricia Campos, primera dona pilot de les Forces Armades, va assistir a la Casa de la dona per a comptar la seua experiència en el món esportiu

La Setmana de la dona de Torrent continua el seu programa i ja són diverses les activitats que s’han realitzat. L’equador del programa d’activitats, que des de l’Ajuntament de Torrent s’han programat per a ressaltar la figura de la dona i promoure la igualtat entre dones i homes, va arribar ahir amb dues interessants activitats que van congregar a dones de diferents àmbits. D’una banda, la Casa de la dona va acollir la XIX Trobada de Dones Empresàries i Emprenedores de Torrent; i per un altre, la jornada d’Igualtat de Drets i Esport.
Amb la finalitat de fomentar l’activitat empresarial femenina i la visibilització de la dona emprenedora, va tindre lloc la Trobada de Dones Empresàries i Emprenedores, oferint un espai per a intercanviar coneixements i experiències amb l’objectiu de crear guions d’èxit femenins. La trobada, organitzat per l’empresa municipal Idea’t, va donar inici amb la intervenció de la regidora d’Igualtat i Formació, Marina Olivares, que, després de donar la benvinguda va ressaltar la importància de “propostes com aquestes, que tenen com a objectiu subratllar i valorar l’important paper de la dona en l’àmbit comercial”.
A continuació, va arribar el torn per a parlar de la Xarxa de Comerços per la Igualtat, una iniciativa del consistori en la qual participen els negocis de Torrent compromesos amb la igualtat de gènere i contra la violència masclista. En aquest sentit, Olivares va avaluar el punt en el qual es troba aquesta Xarxa, i va aprofitar l’ocasió per a donar a conéixer el projecte a totes les empresàries que encara no el coneixen.
La trobada es va tancar amb el taller “Networking en femení: Els qui som i en què ens podem ajudar?”, una aposta perquè els comerços puguen donar-se a conéixer amb la col·laboració d’altres comerços donant-se suport mútuament.

Supera-T
A la vesprada, va arribar el torn per a abordar l’interessant tema de l’esport femení. Amb l’objectiu de “donar visibilitat a totes les dones que han superat barreres i han trencat estereotips en el món esportiu”, com va explicar la regidora d’Esports, Susi Ferrer, es va desenvolupar la jornada Igualtat de drets i esport. Supera-T. L’acte, que com l’anterior va tindre lloc a casa de la dona, va comptar amb l’assistència de Patricia Campos Doménech, entrenadora de futbol i la primera dona de les Forces Armades a pilotar un reactor. També va estar present l’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Igualtat, Marina Olivares, la regidora d’Esports, Susi Ferrer, i els representants de la corporació municipal.
Al llarg de la vesprada, la convidada, acompanyada del periodista Chema Lamirán, va narrar la seua vida, la seua època universitària, els seus inicis com a pilot, les seues experiències volant amb helicòpter (projectant un vídeo del seu primer vol sense instructor) i com, finalment, va deixar les Forces Armades per a dedicar-se a la seua altra passió: el futbol. Així, Patricia es va convertir en una de les primeres dones a entrenar a un equip de futbol professional als Estats Units.
El relat de Patricia va finalitzar parlant sobre la seua experiència a Uganda i com, a través del futbol, educa, inspira i apodera a les dones, donant-los veu i autonomia en un país on la dona encara viu en un segon pla.
A més, durant l’acte van participar esportistes torrentines del Llevant UD, del Unió Bàsquet Femení, l’esportista paralímpica Ruth Aguilar i l’ex esportista d’elit, entrenadora i regidora d’Esports, Susi Ferrer, que van explicar les seues experiències i com és el món esportiu femení.

 

 

Les dones emprenedores i esportistes es donen cita a Torrent en dues jornades emmarcades en la Setmana de la dona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.