Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’equip de govern de Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

desembre 4, 2020

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l’Ocupació

Es manté la congelació de taxes i impostos, rebaixant-les en alguns casos

 L’equip de govern de Torrent ha presentat el seu projecte de pressupostos municipals per a l’any 2021. Un pressupost que ascendeix als 56.800.000€ i en el qual es manté l’estabilitat respecte a l’exercici anterior. Així mateix, en aquest projecte s’han prioritzat les àrees socials -on s’ha incrementat l’import pressupostat-, a més de mantindre’s la congelació de les taxes i imposats -rebaixant-les en alguns casos o creant bonificacions- d’acord amb el compromís que va adquirir la Corporació per a aquest nou exercici. D’altra banda, es continua amb la senda de reducció de deute iniciat en 2015, la qual ha descendit en més de 40 punts percentuals i al voltant de 30 milions d’euros des que aquest equip de govern va emprendre la seua labor.

 “Aquest govern treballa per a mantindre l’estabilitat i continuar actuant en favor de la ciutadania, per això hem mantingut els nivells de despesa en serveis i inversions i ho hem augmentat en allò que considerem fonamental i imprescindible”, ha explicat el regidor d’Innovació i Economia, Andrés Campos. Igualment, ha destacat que “la possibilitat de mantindre el nivell d’actuació general es deu a la rigorositat en la gestió de les regidories, la qual cosa ens ha permés, fins i tot, augmentar la despesa en les àrees socials”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Torrent ha incrementat en un percentatge significatiu la partida pressupostària destinada a l’àrea de “Actuacions de Protecció i Promoció social”, que inclou els programes de Foment de l’Ocupació, Serveis Socials i Família, augmentant-la en 327.731. D’altra banda, també s’ha ampliat el pressupost de l’àrea que inclou el compte destinat a beques, escolarització i ajudes a les escoles infantils i centres educatius, de manera que es garantisca l’accés a aquestes iniciatives en un moment tan crucial com aquest. Igualment, es consolida en el mateix nivell de subvenció la partida pressupostària destinada a les entitats locals, així com la prevista per a les ajudes d’emergència.

Aquestes modificacions en el projecte pressupostari responen a la voluntat de l’equip de govern de focalitzar els recursos municipals a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en les circumstàncies actuals, treballant braç a braç al costat de la societat civil en el projecte de reconstrucció del teixit econòmic, d’ocupació i social de la ciutat. Per aqueixa raó, les prioritats d’aquest projecte parteixen dels principis de solidaritat, servei públic i igualtat, integrant-los des d’una perspectiva transversal i flexible, que impulse als departaments municipals en aquesta direcció.

II Pla d’Actuació Municipal de lluita contra el COVID-19

També cal destacar que, atesa la rigorositat en la gestió dels recursos públics dels passats exercicis, s’ha generat un romanent de tresoreria que, una vegada liquidat el pressupost vigent, s’utilitzarà per a impulsar un segon ‘Pla d’Actuació Municipal contra el COVID-19’. El PAM 2020 de lluita contra el COVID-19, que va comptar amb el consens de totes les forces polítiques presents en el Ple de la Corporació, tindrà una segona edició que estarà dirigida a pal·liar els efectes de la crisi econòmica causada per la pandèmia i que, de la mateixa manera que el Pla anterior, inclourà campanyes de promoció del comerç local, ajornaments del pagament d’impostos o polítiques de foment de l’ocupació dirigides al treball social i bonificacions tributàries.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.