Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’equip de govern de Torrent planteja invertir el superàvit de 2017 en un conjunt de millores per a la ciutat

juny 15, 2018

Un nou pavelló poliesportiu, una gran sala multiusos per a actes o la urbanització de la parcel·la per a la futura Ciutat de la Justícia són algunes de les propostes que es portaran al ple la pròxima setmana

El Programa d’inversions financerament sostenibles dóna respostes a les reivindicacions i necessitats dels col·lectius culturals i esportius de la ciutat

L’Ajuntament de Torrent va tancar l’exercici 2017 amb un superàvit de 4.648.291,83 euros, els quals s’invertiran en un Programa d’inversions financerament sostenibles. En este sentit, l’alcalde, Jesús Ros, ha anunciat este matí en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació el pla d’inversions proposat per part de l’equip de govern, que es portarà al ple municipal per a la seua aprovació total o parcial i, que en paraules de l’alcalde, “es tracta de donar resposta a les reivindicacions i necessitats dels torrentins i torrentines que hem estat arreplegant des de fa temps per propostes veïnals, i que ara tenim l’oportunitat de fer-les realitat”.

Entre les actuacions que han sigut comunicades als grups polítics es troba la creació d’un espai de lectura i estudis en Parc Central, ja que es tracta d’una zona on cada vegada viu més gent. De moment es planteja adquirir un local que s’habilitarà per a esta finalitat i que donarà servei als veïns i veïnes i amb el qual es portarà la cultura a tots els racons.

Nou poliesportiu municipal

D’altra banda, en l’àmbit esportiu s’ha plantejat la construcció d’un pavelló poliesportiu municipal, ja que la ciutat de Torrent és molt rica en clubs i “és una prioritat per al consistori donar resposta a les demandes que tenen, per això hem decidit construir una nova instal·lació esportiva que cobrisca les necessitats dels clubs de la ciutat”, ha destacat el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos. Les instal·lacions, que se situaran en una parcel·la pública del Toll i l’Alberca, oferiran la possibilitat de practicar-hi diferents disciplines esportives, com ara futbol sala, bàsquet, handbol, voleibol, etc.

Sala multiusos per a activitats socioculturals

Una altra de les prioritats que s’han plantejat és la creació d’un casal municipal d’actes i activitats socioculturals amb una coberta mòbil que done la possibilitat de muntar un espai tancat en una part de l’Àgora de Parc Central segons l’època de l’any. Així, “esta sala multiusos, multicultural i multidisciplinària permetrà a les associacions i col·lectius locals gaudir d’un punt de trobada on dur a terme actes i celebracions, tal com es sol·licita des de fa temps”.

Urbanització de la parcel·la per a la nova Ciutat de la Justícia

La fase primera de la urbanització de la parcel·la rotacional M-34 de Parc Central també apareix prevista en la proposta d’actuacions. D’esta manera es reurbanitzarà la zona on està prevista la futura construcció del Palau de Justícia. També està previst destinar esta àrea a la construcció d’un centre de salut i una nova instal·lació educativa.

Al mateix temps es planteja la compra definitiva del trinquet José María Veguer perquè passe a tindre titularitat municipal. La seguretat ciutadana també està prevista en estes actuacions, ja que s’ha proposat l’adquisició de tanques de seguretat i senyals mòbils. Igualment es proposa adquirir vehicles per a Protecció Civil i per al Consell Agrari.

Així mateix es té en compte la realització de millores en les instal·lacions esportives municipals, com ara la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Parc Central. També es crearà una nova pista d’entrenament (workout) en el jardí de Parc Central i Frare Antonio Panes, que se sumen al recentment construït en Reina Sofia, i la renovació de la pista de monopatí (skateboard) de Les Amèriques. A més, es pretén renovar les butaques de la sala d’actes de l’Ajuntament i s’ha plantejat adquirir dos zones verdes en la Font de la Teula i el Pantà.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.