Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’encontre de la Verònica i les representacions de la passió centren la programació del Dimecres Sant
L’encontre de la Verònica i les representacions de la passió centren la programació del Dimecres Sant
,

L’encontre de la Verònica i les representacions de la passió centren la programació del Dimecres Sant

març 29, 2018

L’encontre de la Verònica i les representacions de la passió centren la programació del Dimecres Sant

L’Encontre de la Verònica es va poder seguir en directe a través de la pàgina de Facebook i el canal de Youtube ‘*Ajuntament de Torrent’

El Dimecres Sant a Torrent té una activitat molt intensa amb actes d’allò més variats. A les 21 hores, les germandats Vera Creu i Crist Ressuscitat i Ecce-Homo acompanyaren a la germandat de Jesús de Medinaceli i van recórrer els carrers de la ciutat. Estes germandats van eixir de l’Avinguda al Vedat en direcció a la parròquia de Nostra Senyora de Montsió recorrent els carrers Exèrcit Español, plaça Sant Jaume, carrer Toledo i Calvari.

A les 22 hores tingué lloc el trasllat i representació vivent de les Tres Caigudes de Jesús en el Camí del Calvari. La plaça de la Llibertat també s’omplí d’adeptes per a presenciar esta escenificació que va començar, en aqueix mateix lloc, amb la primera caiguda de Jesús, representada per GTI Grup de Teatre i organitzada per la germandat del Diví Costat de Crist. A la mateixa hora se celebrà el viacrucis públic amb la germandat del Devallament de la Creu. També tingué lloc el trasllat penitencial del pas del Crist del Perdó amb la imatge de la Mare de Déu que han incorporat enguany des de la parròquia de Sant Lluís Bertrán fins a Montsió.

Una altra representació vivent va ser la que realitzaren els membres de la germanor de les Negacions de Pere que van escenificar les negacions del Sant en un itinerari que va comptar amb 3 parades per a la representació.

A les 22 hores tingué lloc una de les processons més destacades del Dimecres Sant, l’Encontre de ls Verònica. El pas de la Santa Faç va eixir de la parròquia de Sant Lluis Bertran acompanyat per les germandats Sant Sepulcre, Sant Sopar i Santa Faç. Paral·lelament, el pas de la Verònica va eixir de la seu de la germandat acompanyat per les germandats de la Flagel·lació del Senyor, Mare de Déu dels Dolors i Jesús Natzaré.

La imatge de la Verònica i la de Jesús camí de la seua crucifixió es van trobar a la plaça Bisbe Benlloch davant multitud de veïns de Torrent que contemplaven l’escenificació de l’encontre de Jesús i la compassió de Verònica qui li asseca la suor i li guaeix les ferides. Una vegada finalitzat la trobada, els dos passos continuaren els recorreguts fins a arribar a la parròquia de Montsió

A la mitjanit, el Prendiment de Jesús inicià la seua processó acompanyats de la Schola Gregoriana Laetentur, per la seua banda, la germandat de l’Oració de l’Hort celebrà el trasllat d’Oració i Penitència, popularment coneguda com la processó de les cadenes, que va posar fi a un Dimecres Sant replet de processons de les quals van participar centenars de persones.

Demà també es podrà seguir en directe l’Encontre Dolorós, a partir de les 9 hores, a través del canal de Youtube i pàgina de Facebook ‘Ajuntament de Torrent’. Un directe que se sumisca al que es va realitzar anit durant la Trobada de la Verónica, que va ser tot un èxit i va aconseguir una gran repercussió, superant la xifra de més de 3.100 reproduccions. A més va ser visionat al llarg de tot el territori nacional, així com en l’internacional, on es va seguir en països com Colòmbia, Dinamarca, Bolívia o Regne Unit, entre uns altres.

D’igual manera, l’Encontre Gloriós també s’emetrà pels mateixos canals. Domingo a partir de les 9 hores. En este  enllaç podeu consultar la resta d’actes del Dijous Sant:

Programació Setmana Santa

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.