Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Auditori de Torrent acull les actuacions de Capella de Ministrers i la Companyia TransferMove
L’Auditori de Torrent acull les actuacions de Capella de Ministrers i la Companyia TransferMove
,

L’Auditori de Torrent acull les actuacions de Capella de Ministrers i la Companyia TransferMove

maig 10, 2021

El IV Festival Arrels de Música i Tradició tancarà l’edició amb el Llibre de les Bèsties i el concert de Música Grotesca

Aquesta quarta edició del Festival Arrels encara els últims dies de la seua programació amb tres noves propostes. Divendres dia 7 l’Acadèmia CDM presenta Il Festino d’Adriano Banchieri (1568-1634), una obra divertida, amb música i textos còmics, en la qual es recreen escenes d’un festí que serveix com a pretext per a riure’s de situacions extravagants. Una comèdia de 1608 que parodia el llenguatge musical d’aquella època.

El festival es clausurarà diumenge, 9 de maig amb dos espectacles destacats: un concert familiar amb la representació de diverses faules del filòsof i poeta Ramon Llull, i un repertori grotesc en el qual la música troba el seu paper gràcies a la simbiosi entre la paraula i el cos.

“Fem arribar la cultura de manera segura a tots els públics, i aquest diumenge tindrem l’oportunitat d’assistir a un espectacle en una sessió matinal, on les famílies podran gaudir amb Capella de Ministrers i la Companyia TransferMove de l’adaptació del Llibre de les meravelles; una funció amb música instrumental medieval en la qual es representen les disputes polítiques en forma de faula, on els animals protagonistes simbolitzen alguns aspectes de la condició humana”, explica la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

La mateixa formació actuarà en l’últim dels concerts del festival amb el programa Música Grotesca que ens situa davant un llenguatge musical que reflecteix l’històric enfrontament entre la bellesa i la lletjor, l’harmonia i la deformació, però que troba un lloc comú en la celebració del que és ridícul, extravagant i caricaturesc.

Carles Magraner, director del Festival Arrels, en l’equador d’aquesta iniciativa cultural ha manifestat el seu agraïment per l’acolliment del públic, al qual convida “a gaudir dels concerts que se celebren hui divendres amb el programa Il Festino, i els dos que tindran lloc diumenge, El llibre de les bèsties i Música Grotesca. Magraner ha subratllat que “l’objectiu del festival és reunir i compartir músiques de la tradició oral i de l’escrita, propostes en les quals es mostra i es fa valdre el patrimoni que atresorem: cants tradicionals del Mediterrani, de la nostra terra, músiques medievals, renaixentistes i barroques”.

 

 

 

L’Auditori de Torrent acull les actuacions de Capella de Ministrers i la Companyia TransferMove

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.