Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Antic Mercat acull l’exposició ‘Mestres de la República: Torrent 1931-1393’
L’Antic Mercat acull l’exposició ‘Mestres de la República: Torrent 1931-1393’
,

L’Antic Mercat acull l’exposició ‘Mestres de la República: Torrent 1931-1393’

octubre 17, 2022

La mostra, que s’inaugurarà demà i estarà disponible fins al 26 d’octubre, ofereix material gràfic inèdit sobre el paper que van exercir les mestres durant la II República

La Sala Cívica de l’Antic Mercat acollirà demà, a les 18:45h, la inauguració de ‘Mestres de la República: Torrent 1931-1939’, una exposició que ofereix una profunda mirada al nostre passat, amb fotografies i vídeos inèdits sobre el paper que van exercir les mestres durant la II República en defensa d’una educació obligatòria, mixta i solidària, abans que veren la seua carrera truncada per la guerra.

La mostra podrà visitar-se del 18 al 26 d’octubre en l’Antic Mercat i estarà complementada per tres conferències, que es desenvoluparan els dies 18, 19 i 20 d’octubre a les 19:30h: “La revolució a l’escola” a càrrec de Wilson Ferrús, “Les colònies escolars de Torrent” de Salvador Císcar i “Les mestres repúblicanes: ciutadania i educació” de Carmen Agulló.

A més, el projecte també inclou visites reservades als centres educatius de la ciutat, de manera que l’alumnat de Torrent puga conèixer i valorar el treball que realitzaven les professionals de l’educació en aqueixa època i la seua passió per ensenyar a les noves generacions.

El fermall d’or a aquestes activitats arribarà dissabte que ve amb la inauguració d’un tòtem commemoratiu en el Mas del Jutge, just on se situava l’antiga colònia escolar de la República. Perquè les persones interessades puguen assistir a l’acte, l’Ajuntament de Torrent ha habilitat dues opcions: amb autobús, que eixirà a les 10h des de la plaça Moralets; i a peu, amb una ruta explicativa sobre el patrimoni hidràulic i etnogràfic de Torrent. Per a participar és necessari confirmar l’assistència en el correu participa@torrent.es.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.