Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’ambaixador d’Espanya davant la Unesco visita Torrent per a conèixer els projectes de recuperació de patrimoni
L’ambaixador d’Espanya davant la Unesco visita Torrent per a conèixer els projectes de recuperació de patrimoni
,

L’ambaixador d’Espanya davant la Unesco visita Torrent per a conèixer els projectes de recuperació de patrimoni

octubre 4, 2021

Acompanyat de l’alcalde Jesús Ros i una comitiva local, l’ambaixador de la UNESCO ha visitat les obres de rehabilitació del palauet modernista Giner-Cortina i l’edifici del Cinema Cervantes

Torrent ha rebut avui la visita de l’Ambaixador d’Espanya davant la Unesco, Juan Andrés Perelló, qui acompanyat de l’alcalde Jesús Ros i una comitiva municipal ha pogut conèixer de primera mà els projectes de l’equip de govern per recuperar el patrimoni local.

La primera parada del matí ha servit per a comprovar l’estat d’avanç de les obres de rehabilitació del palauet modernista de la família Giner-Cortina, un dels edificis residencials emblemàtics de la ciutat de Torrent que l’Ajuntament va adquirir per a la ciutat en 2019 i que destaca pel seu marcat estil arquitectònic, una construcció neonazarí del primer quart del segle XX, i que va ser declarat Bé de Rellevància Local en 2010.

Els treballs d’intervenció actuals, després d’unes fases prèvies en les quals es va procedir a desenrunar i netejar la parcel·la i l’edificació, se centren en treballs sobre l’edifici principal, els auxiliars i el jardí, amb especial interès a conservar i reposar els elements ja existents, posant l’accent en la recuperació dels elements que formen part de l’ornamentació i que són els més característics del conjunt, així com l’interés per respectar la distribució interior de murs i barandats de compartimentació. L’objectiu se centra en integrar els nous elements de la millor manera possible i la seua potencial funcionalitat amb el respecte al valor patrimonial de la construcció original.

El projecte arreplega una següent etapa en la qual es preveuen les connexions a serveis de la xarxa municipal, com l’evacuació d’aigües pluvials o la instal·lació de telecomunicacions. A més, el projecte de Rehabilitació del Palauet és una de les 96 propostes finalistes dels pressupostos participatius de la Generalitat que han comptat amb el suport de la ciutadania i que han superat la fase d’avaluació tècnica i econòmica.

L’ambaixador d’Espanya davant la Unesco visita Torrent per a conèixer els projectes de recuperació de patrimoniVisita al Cinema Cervantes

L’ambaixador de la Unesco i l’alcalde han continuat el seu recorregut per a conèixer l’estat d’un altre dels edificis singulars del patrimoni urbà torrentí com és el Cinema Cervantes, que va ser adquirit en 2020 i que ara es pretén recuperar com a símbol del patrimoni local i per al gaudi dels torrentins i torrentines. Finalment, José Andrés Perelló ha deixat testimoniatge de la seua visita a Torrent signant en el Llibre d’Honor de la Ciutat.

 

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.