Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament impulsa el cens i el microxip de les mascotes

febrer 13, 2019

L’Ajuntament de Torrent ha posat en marxa la quarta fase de la campanya de benestar animal, en este cas, centrada en el cens i el microxip de mascotes. Esta fase de la campanya informa els propietaris de mascotes, principalment de gossos i gats, de l’obligació d’inscriure’ls en el cens municipal dins del termini de tres mesos des del naixement o d’un mes després de l’adquisició de l’animal. A més, “recorda que és obligatòria la possessió del certificat de la vacuna antiràbica i la identificació de l’animal mitjançant un tatuatge o microxip, l’aplicació del qual ha de fer-se sota la supervisió d’un veterinari”, segons ha assenyalat la regidora de l’Àrea de Benestar Animal, Nadia Marín.

La Delegació de Benestar Animal ha editat uns mupis informatius amb les indicacions per al cens de l’animal, que es pot fer a través de la web municipal www.torrent.es –amb certificat digital- o de manera presencial en el TDIC (planta baixa de l’Ajuntament).

La campanya de benestar animal es va iniciar amb la publicació d’imatges d’orines i excrements i els efectes de deterioració en el mobiliari urbà amb el missatge “#Això no pot ser”, per a conscienciar la ciutadania dels problemes de salubritat. Seguidament, es van editar missatges amb imatges d’animals amb les paraules “Ells no poden evitar-ho”, per a insistir en la responsabilitat dels propietaris de les mascotes.

La campanya va continuar amb la difusió de l’article 14.4 de l’Ordenança Reguladora de les Normes Bàsiques de Convivència, que obliga els propietaris a arreplegar els excrements i a netejar de les zones afectades amb productes adequats. El missatge recorda que l’incompliment de la norma se sancionarà.

Les campanyes de conscienciació van acompanyades de la instal·lació de 130 noves màquines expenedores de bosses amb contenidor per a depositar-les després d’arreplegar l’excrement. Els nous models compleixen les normes de biodegradabilitat i compostabilitat.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.