Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent va incrementar en un 35% el servei d’ajuda a domicili durant l’estat d’alarma

agost 20, 2020

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’àrea de Serveis Socials, ha augmentat la prestació del servei d’ajuda a domicili dels torrentins i torrentines durant els últims mesos. D’aquesta forma, les persones usuàries reben una assistència bàsica que consisteix en la provisió d’aliments i medicaments (compres i gestions). Durant l’estat d’alarma generat pel Covid-19, es va incrementar en un 35% aquest servei, sumant 60 casos nous als quals ja hi havia, per la qual cosa van ser 232 persones ateses durant tot el període. Hui dia, la iniciativa d’ajuda a domicili assisteix a 180 veïns i veïnes.

Al mateix temps, des de Serveis Socials s’ha intensificat el seguiment individualitzat de les persones majors de 85 anys, sobretot d’aquelles que viuen soles o tenen el seu domicili en disseminats i que puguen estar més aïllades, a més de posar en marxa el ‘Telèfon Amic’, un servei social que va atendre i va conversar amb els torrentins i torrentines que durant l’estat d’alarma romanien solos en les seues llars i tenien necessitat de parlar. Així, el consistori va atendre 485 persones per a donar resposta i cobrir les necessitats que pogueren tindre. Igualment, van ser els encarregats de fer lliurament, amb la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i Creu Roja, del servei “Menjar a casa”, que el consistori va ampliar durant l’estat d’alarma, incrementant-lo en 50 places a les 78 que s’atenen hui dia.

D’altra banda, durant aquests últims mesos s’ha exercit valoracions de 154 persones dels Centres de dia i Centres ocupacionals per a detectar si necessiten ajuda i estimar serveis temporals. D’altra banda, s’han efectuat 183 seguiments des que es va entrar en la fase 1 fins a l’actualitat relacionats amb els expedients i les valoracions de persones en situació de dependència, alhora que també s’està actualitzant el Pla Municipal de Diversitat Funcional.

També s’han realitzat serveis de caràcter domèstic o personal, com a suport en la higiene. Així mateix, vinculat a aquests serveis, s’ha realitzat un seguiment de l’estat de salut i ajuda psicològica als usuaris.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.