Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent tracta 1.500 pins per a previndre la processionària

febrer 23, 2018

El tractament s’ha fet en els pins dels centres educatius, parcs públics i en parcel·les privades

Davant la pujada de les temperatures, les erugues de la processionària baixen dels pins i afecten diverses zones de la ciutat. Per eixe motiu, l’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, inicià la passada tardor, el tractament per a prevenir l’aparició de la processionària del pi en jardins, centres educatius, parcs i altres instal·lacions públiques, on hi ha més presència de públic infantil i de mascotes.

Per a acabar amb este tipus d’eruga, la qual és perillosa per a la salut de les persones i els animals, el servei de jardineria municipal utilitza el tractament mitjançant l’endoteràpia. Es tracta d’una tècnica que aposta per la tecnologia automàtica en lloc de la manual i que empra una moderna màquina, que es va adquirir la temporada passada.  “Amb este procediment hem aconseguit doblar els bons resultats dels arbres afectats, una major eficàcia, a més de millorar la salut de les espècies tractades”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Inma Amat.

En total s’han tractat prop de 1.500 exemplars durant tota la tardor, als quals se’ls ha injectat el tractament i així els pins han quedat protegits davant l’aparició de les bosses. Després d’este tractament s’està duent a terme un treball de seguiment, que ha posat de manifest l’efectivitat del tractament i s’han retirat els nius que puguen haver aparegut en espais públics.

Paral·lelament s’ha posat en marxa una campanya per a oferir el tractament a particulars que tinguen pins en les seues parcel·les privades i que estiguen interessats a prevenir l’aparició de la plaga en les seues parcel·les, i evitar així afeccions tant en les propietats particulars com en la via pública. El consistori seguirà duent a terme els tractaments contra la processionària durant els pròxims mesos i així instal·larà paranys de feromones contra la processionària.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.