GeoTrànsit permet conéixer, segons la zona en la qual està l’usuari, les incidències de mobilitat
L’Ajuntament de Torrent ha presentat este matí en roda de premsa l’aplicació GeoTrànsit, gràcies a la qual els veïns de la ciutat poden conéixer en temps real incidències de trànsit com ara talls de carrer o limitacions d’aparcaments. S’informa, a més, del motiu de l’afecció i el període de temps durant el qual estarà vigent.
El projecte GeoTrànsit forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent 2015-2025 (EDUSI), que té com a objectiu la planificació d’actuacions de regeneració urbana mitjançant un enfocament integrat dels aspectes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. Està cofinançat al 50 % per fons europeus, concretament el POPE FEDER 2014-2020.
El regidor de Modernització, Andrés Campos, ha destacat d’esta eina que suposa “una visió transversal de la ciutat i que és la conseqüència visible d’un treball coordinat d’àrees com Mobilitat, Modernització i Seguretat ciutadana”.
D’altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, ha destacat una perspectiva més interna d’esta aplicació, la qual “permetrà als cossos i forces de seguretat conéixer quins recursos es destinaran en cada moment, per exemple, en un acte o celebració, la qual cosa millorarà la planificació d’actuacions i gestió de recursos”.
Per a poder rebre les alertes, el ciutadà només ha d’inscriure-s’hi aportant una adreça vàlida de correu electrònic així com una adreça i un número postal. L’adreça física és la que servirà de referència a l’aplicació per a enviar les alertes i les incidències que afecten eixa zona. Per tant, és una eina molt interessant per als ciutadans, però també per a comerços i indústries, per si l’afecció afecta la seua activitat. Conéixer-la amb antelació pot ajudar-los a dissenyar alternatives.
Campos ha assenyalat que està previst i s’està treballant perquè en un futur l’eina estiga integrada en l’APP municipal, la qual cosa permetrà rebre les alertes en el telèfon mòbil. També es permetrà veure en un futur la interacció de les afeccions viàries amb el transport urbà. Actualment pot consultar-se en http://geotransit.torrent.es