Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa mesures en edificis i instal·lacions municipals contra el Covid-19
L’Ajuntament de Torrent posa en marxa mesures en edificis i instal·lacions municipals contra el Covid-19
,

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa mesures en edificis i instal·lacions municipals contra el Covid-19

març 11, 2020

Junta Local Fallera es reunirà aquesta nit amb les i els presidents de les 29 comissions locals per a mostrar-los el seu suport i traslladar-los en primera persona les conclusions i mesures acordades amb el consistori davant l’ajornament de les Falles de 2020

Després que Conselleria de Sanitat Pública informara ahir de l’existència de casos positius de coronavirus en un centre de majors de Torrent, i després de la publicació del Decret de la Generalitat Valenciana que suspén i ajorna la celebració de les festes de les Falles i la Magdalena de 2020 en la Comunitat Valenciana, l’equip de govern de l’Ajuntament de Torrent ha mantingut al llarg del matí una sèrie de reunions per a adoptar mesures efectives en la protecció de la salut pública, basant-se en les recomanacions del Ministeri de l’Interior.

“El cas de Santa Elena es tracta d’un focus controlat per Conselleria, que està aplicant els protocols establits. L’Ajuntament manté un contacte permanent amb el centre i Salut Pública per a seguir les seues indicacions, al mateix temps que hem decidit adoptar una sèrie de mesures preventives en les instal·lacions municipals que tranquil·litzen als veïns i veïnes de Torrent i que els permeta, en la mesura que siga possible, seguir el seu dia a dia amb normalitat”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Andrés Campos.

S’ajorna l’activitat fallera
A primera hora del matí el regidor de Falles, José Pascual Martínez, s’ha reunit amb Junta Local Fallera per a analitzar la situació de les 29 comissions locals entorn de l’ajornament de les Falles i Magdalena de 2020 en la Comunitat fet públic ahir tard per Generalitat. Junta Local ha emés un comunicat en el qual mostrava el seu suport i predisposició a ajudar en el compliment del decret a les comissions falleres, a més de convocar amb caràcter extraordinari aquesta nit a les i els presidents de les Falles, per a traslladar en primera persona les conclusions i mesures acordades en la trobada de hui, així com escoltar als fallers i poder donar resposta a les inquietuds i dubtes que tinguen.

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa mesures en edificis i instal·lacions municipals contra el Covid-19
D’aquesta manera, en compliment amb el Decret de Generalitat, s’ha ajornat -o suspés en alguns casos- tota l’activitat fallera de la ciutat, no sols la relacionada amb l’agenda fallera de Junta Local i les comissions locals, sinó també aquella programada per centres escolars, associacions o col·lectius socials.

En aquest sentit, s’ha anunciat l’ajornament de diverses activitats previstes per a aquests dies com la ‘Setmana fallera de les Persones Majors’, la presentació del documental ‘Memòria Viva’ o les activitats en centres esportius dirigides a les persones majors.

A última hora del matí, els clubs de futbol locals han informat que, després de rebre el comunicat oficial de la FFCV suspenent els partits oficials de totes les categories oficials durant dues setmanes, han comunicat que no hi haurà entrenaments fins al dia 25 de març si no hi ha un nou avís.

Protocol contra el Covid-19
D’igual manera s’ha reunit el Comité de Seguretat i Salut, amb representació política, funcionarial i sindical, per a aprovar el ‘Protocol de mesures en edificis i instal·lacions municipals amb motiu del Covid-19’. D’aquesta manera, s’incrementen les mesures d’higiene en els llocs de treball, augmentant la neteja i la ventilació, disposició de gels hidroalcohòlics, així com suspenent temporalment la utilització del sistema de digital de control de presència i altres dispositius digitals tàctils com el totem turístic de l’hall de l’Ajuntament. També s’ha establit algunes recomanacions d’higiene personal a seguir per part dels empleats i empleades públics, com ara llavar-se les mans amb freqüència i cobrir-se en esternudar.

Quant a l’atenció al públic, es pretén fomentar formes d’atenció no presencial i limitar l’acumulació de persones i la proximitat entre elles, prioritzant l’atenció tant telefònica com telemàtica. Així mateix, s’estableixen unes mesures de limitació d’assistència presencial als centres municipals com ara biblioteques, sales d’actes o instal·lacions esportives municipals, limitant l’aforament al 50% per a garantir les distàncies de seguretat.

Finalment, s’ajornen o suspenen cursos de formació, reunions internes o externes no urgents, viatges no imprescindibles i fomentar videoconferències.

L’alcalde Jesús Ros ha mantingut una trobada amb les i els regidors de les diferents àrees de l’Ajuntament per a donar a conéixer la posada en marxa aquest document, que no sols es limita a la casa consistorial, sinó que és extensible a altres edificis públics com Retosa, Nous Espais, FDM, Consell Agrari, Serveis Socials, Educació, Cadastre, Policia Local, Protecció Civil o Aigües de l’Horta.

Posteriorment s’ha convocat la Junta de Portaveus per a informar els grups polítics amb representació en el consistori sobre les mesures de prevenció i actuacions posades en marxa.
A més, la intenció del consistori és fer arribar a les associacions i col·lectius locals una sèrie de consells i recomanacions a seguir en els seus locals socials i activitats.

Informació i consells
L’Ajuntament de Torrent ha creat un accés directe des de la web municipal (www.torrent.es) amb la informació oficial del Ministeri de Sanitat dirigida tant a professionals sanitaris i a la ciutadania en general. Es pot accedir a través del següent enllaç: http://bit.ly/2w2yybd

De la mateixa manera, a través de les xarxes socials i el servei de missatgeria municipal, s’ha recomanat evitar donar difusió a les faules, recordant que la informació oficial es distribueix només a través dels canals oficials de l’Ajuntament.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.