Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Telèfon Amic per a atendre les persones que viuen soles i necessiten conversar
L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Telèfon Amic per a atendre les persones que viuen soles i necessiten conversar
,

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Telèfon Amic per a atendre les persones que viuen soles i necessiten conversar

març 20, 2020

De dilluns a divendres de 8.30 a 20 hores les persones que viuen soles, especialment les majors, podran combatre la monotonia en el 96 111 18 22

Les parades dels mercats municipals posen a disposició els seus números de Whatsapp per a encarregar la compra i recollir-la sense esperes ni aglomeracions

Continua la neteja i desinfecció de carrers, espais públics i també dels pavellons municipals

L’Ajuntament de Torrent llança una programació d’activitats online per a practicar des de casa

Es recorda que l’atenció a les víctimes de violència de gènere continua activa

El Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) de l’Ajuntament de Torrent s’ha reunit de nou aquest matí per a avaluar l’estat actual de la ciutat i per a aprovar noves actuacions i mesures enfront de la a crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 que ha provocat la declaració d’estat d’alarma en tot el país.

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Telèfon Amic per a atendre les persones que viuen soles i necessiten conversar

961 111 18 22 – Telèfon Amic
Pensant en totes les persones que viuen soles i, sobretot, en les persones més majors, el consistori ha estrenat hui el ‘Telèfon Amic’, un servei social per a atendre i conversar amb tots els torrentins i torrentines que aquests dies estan soles en les seues llars i tenen necessitat de parlar. El número de telèfon (96 111 18 22) romandrà actiu de manera ininterrompuda de dilluns a diumenge de 8.30 h del matí a 20 h.

Es tracta d’un recurs social dirigit a totes les persones que visquen soles, però centrat en les persones majors, que durant aquests dies no poden eixir als seus centres i tampoc rebre visites d’amics o familiars. Així, totes aquestes persones podran cridar a aquesta línia telefònica i un empleat o empleada municipal atendrà les seues qüestions.

En cap cas aquest servei substitueix a uns altres que puguen oferir professionals de la Salut o el d’Informació municipal, en el qual pot contactar a través del 010, Policia Local, 96111 18 92 o Emergències, 091. Igualment, també estan actius l’assistència telefònica dels Serveis Socials: Centre Social Santo Domingo: 96 111 18 60; Centre Verge de l’Olivar: 96 111 18 65; Centre Social Xenillet: 96 111 18 63; Centre Social La Marina: 96 111 18 64; i TDIC: 010. També poden posar-se en contacte de manera online a través de www.torrent.es.

Atenció a les víctimes de violència de gènere
L’aïllament de la població a les seues cases i l’obligació de conviure sense poder eixir porta a una inquietud sobre un possible augment de la violència de gènere. Per això, l’Ajuntament de Torrent posa l’accent que la suspensió d’activitats, terminis i altres serveis no afecta a les actuacions dels serveis de guàrdia, ordres de protecció i mesures cautelars en matèria de violència.

En cas de patir violència de gènere es pot interposar una denúncia i obtindre la protecció necessària contactant amb la Policia Nacional de Torrent (96 155 44 99). Les persones que ja disposen d’una ordre de protecció poden comunicar qualsevol incidència a través del telèfon d’emergències de la Policia Nacional 091 o telefonant al 112.

Per a qualsevol consulta es pot telefonar al 016, telèfon especialitzat d’atenció a víctimes de maltractaments per violència de gènere. És un servei gratuït que funciona les 24 hores, 365 dies de l’any i no deixa rastre en la factura telefònica. Finalment, el centre de la Dona de València, 900 580 888, ofereix un servei en línia amb atenció telefònica, jurídica, social i psicològica de manera gratuïta.

78 actes per incomplir el decret

D’altra banda, la Policia Local de Torrent ha incrementat la seua presència als carrers del municipi durant els últims dies, així com el cos de Policia Nacional, evitant possibles incidents en la via pública. D’aquesta forma, els i les agents s’asseguren que els torrentins i torrentines no isquen de les seues cases innecessàriament i es faça efectiu el compliment del Reial decret que impedeix la circulació ciutadana per la via pública excepte comptades excepcions. Malgrat que la gran majoria de la població està seguint les recomanacions del Ministeri i Sanitat, la Policia Local ha fixat durant aquests dies 78 actes a persones amb eixida no justificada ni necessària o que estaven incomplint el Reial decret. Es recorda també que les persones que es desplacen amb cotxe ho han de fer amb documents que acrediten els seus desplaçaments i, a més, hauran d’anar en solitari en el vehicle, ja que es comprova destinació i justificació del teu viatge.

Compra en els Mercats municipals per Whatsapp
Per a donar un millor servei a la població, els llocs dels mercats municipals posen a disposició els seus números de Whatsapp per a encarregar la compra i poder recollir-la sense esperes ni aglomeracions. D’aquesta manera, les persones interessades podran fer les seues comandes a través de l’aplicació evitant haver de fer la compra presencialment. El llistat de parades i els seus números de Whatsapp poden consultar-se en el següent llistat: http://bit.ly/2iyhb8m

A més, a través de l’empresa municipal Idea’t es proposa a tots els comerços de Torrent que vulguen participar en aquesta iniciativa que es posen en contacte enviant un email al correu: ideatenvios@torrent.es

Continua la neteja i desinfecció de carrers, espais públics i també dels pavellons municipals
Seguint amb les mesures de neteja i desinfecció que l’Ajuntament de Torrent va iniciar la setmana passada, els operaris han continuat desinfectant tots els carrers i zones de la ciutat per a eliminar la propagació del coronavirus. A més, aquest matí s’ha iniciat un procés de desinfecció dels pavellons esportius municipals, després que durant aquests dies es netejara amb un tractament específic tot el material.

Les actuacions estan centrades en desinfectar espais públics a l’aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives o zones esportives i entorns d’edificis on es concentra un major nombre de persones com a centres de salut o educatius. També s’ha incrementat la neteja amb bactericides en el transport públic (TorrentBus), centrant-se en els punts de contacte com ara barres de subjecció, agafadors, passamans, polsadors, posat de conductor, sòls i cristalls.

L’Ajuntament de Torrent llança una programació d’activitats online per a practicar des de casa

Per a combatre l’avorriment i l’ociositat dels torrentins i torrentines durant aquests dies en què s’han de quedar a casa per a lluitar contra el COVID -19, l’Ajuntament ha preparat una programació online esportiva i molt entretinguda per a seguir des de casa. En breu, la ciutadania podrà seguir uns vídeos esportius amb instructors online que realitzaran activitats de pilates, ioga, gimnàstica de manteniment i aeròbic. Tot això de manera gratuïta a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent: Facebook i YouTube.

L’agenda d’activitats s’anunciarà en les pròpies xarxes socials. A més, per a entretindre als més xicotets i xicotetes, pròximament es dissenyaran continguts dirigits a tota la família.

Finalment, en la reunió del comité assessor del CECOPAL amb el Director del Pla Estratègic, l’Alcalde Jesús Ros, s’ha informat que, per a complir amb la normativa i fer costat a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, el Regiment de Cavalleria Lusitania 8, unitat de cavalleria de l’Exèrcit de Terra d’Espanya, s’ha desplaçat hui a Torrent per a donar suport a la labor dels cossos de seguretat en el control de compliment del Reial decret.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.