Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega
L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega
,

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega

juny 9, 2021

Un programa de la Comissió Europea per a divulgar i fomentar hàbits sostenibles i d’estalvi energètic

L’Ajuntament de Torrent, a través de les regidories d’Habitatge-Sostenibilitat i Educació, i mitjançant la col·laboració de la Diputació de València, ha impulsat la posada en marxa del Programa 50/50 en els col·legis públics de la ciutat.

Aquest projecte, promogut per la Comissió Europea i conegut com a Programa 50/50, consisteix a difondre entre la comunitat educativa valors sobre sostenibilitat, sensibilització i conscienciació d’estalvi energètic.

El primer col·legi adherit al programa ha sigut el CEIP Lope de Vega, on ja s’ha arrancat amb aquest projecte aquest curs escolar 20/21. Ja s’ha pensat fer extensiva aquesta experiència a la resta de centres escolars del municipi, perquè l’ajuntament ha rebut set sol·licituds d’altres centres per a participar en el programa.

El programa tracta d’involucrar, de manera activa, alumnat i professorat en propostes d’accions que fomenten l’estalvi energètic en el mateix centre educatiu. I com a compensació, el benefici econòmic que s’obtinga en la factura a causa de la pràctica de noves mesures d’estalvi energètic es dividirà, al 50%, entre la comunitat educativa i l’Ajuntament que, al seu torn, es compromet a destinar eixe percentatge d’estalvi en altres inversions que potencien l’eficiència energètica i amb les quals es generaran nous estalvis futurs.

Es tracta d’un projecte que en l’actualitat ja es troba present en 525 escoles primàries i infantils dins de 13 països de la Unió Europea, i que aconsegueix en cada edifici involucrat en el programa un estalvi energètic mitjà del 8%.

Cal destacar que aquesta iniciativa forma part de les mesures del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS Torrent 2030) aprovat per l’Ajuntament de Torrent i que té l’objectiu de reduir el consum d’energia, fomentar les energies renovables, reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’adaptació al canvi climàtic.

 

 

 

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.