Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022
L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022
,

L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022

març 15, 2022

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la igualtat entre dones i hòmens, prevenir conductes i comportaments masclistes i assistir les víctimes de les possibles agressions sexistes que puguen haver-hi durant la celebració de les Falles a Torrent

Amb motiu de l’inici de les Falles 2022, l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’, orientat a promoure la igualtat entre dones i hòmens, prevenir conductes i comportaments masclistes, assistir les víctimes dels possibles abusos o agressions que puguen haver-hi durant la celebració d’aquestes festes i eliminar els aspectes sexistes de les manifestacions culturals preparades per a les festes josefines. Així, aquest programa es compon de dues iniciatives: el Premi Violeta a les Falles i els punts violeta fallers.

La regidora d’Igualtat, Marina Olivares, ha destacat “la importància de la participació de les comissions falleres de la nostra ciutat en aquestes iniciatives que lluiten a favor de la igualtat entre homes i dones, per a fer de Torrent una ciutat conscient i igualitària en tots els àmbits de la societat”. Respecte als punts violeta fallers, l’edil ha explicat que aquesta iniciativa “pretén sensibilitzar i informar la població sobre les conductes locals i, al mateix temps, proporcionar l’atenció necessària a les víctimes d’agressions per a procurar el seu benestar. A més de generar espais segurs per a poder gaudir d’aquesta festivitat sense preocupacions”.

El Premi Violeta a les Falles té una dotació de 1.500 euros per a premiar les escenes dels monuments grans i infantils que defensen o promoguen la igualtat entre dones i homes, denuncien la violència contra els dones, fomenten la superació dels rols tradicionals i els estereotips de gènere, etc., amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de l’eliminació dels aspectes sexistes en les activitats culturals com a base per a la igualtat de les dones.

D’altra banda, els punts violeta fallers tenen com a finalitat oferir un espai segur en cas que es produïsca una agressió sexista, coordinant protocols d’actuació tant per a assistir a la víctima com per a establir un procediment contra l’agressor. Així, enguany participaran en aquesta iniciativa les falles Lope de Rueda, Camí Reial, la Cotxera i Escultor Vicent Pallardó, nomenant responsables d’aquesta tasca un grup de fallers i falleres que seran fàcilment recognoscibles, ja que estaran identificats per un penjoll morat perquè qualsevol persona que patisca o veja una agressió sexista sàpia a qui dirigir-se si ho creu oportú. Cal destacar que aquestes persones han sigut formades en igualtat i violència sexista pel personal de l’Ajuntament de Torrent.

L’Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.