Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent inicia la campanya de control de la processionària del pi en parcel·les privades
L’Ajuntament de Torrent inicia la campanya de control de la processionària del pi en parcel·les privades
,

L’Ajuntament de Torrent inicia la campanya de control de la processionària del pi en parcel·les privades

setembre 28, 2020

Des de hui, 28 de setembre i  fins al 27 d’octubre, la ciutadania pot sol·licitar el servei del tractament amb endoteràpia 

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat hui, 28 de setembre, la campanya de control de la processionària del pi. Així, a través de l’empresa municipal Nous Espais, la ciutadania pot sol·licitar el servei del tractament amb endoteràpia en parcel·les privades. Aquest tractament és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari dels arbres respecte dels tractaments aeris tradicionals. D’una banda, cal destacar-ne l’absència o atomització de productes químics en l’ambient i, per una altra, la innocuïtat total per a la salut de la ciutadania i el fet que es pot utilitzar a qualsevol hora del dia. També té l’avantatge de poder focalitzar el tractament i evitar així els processos indiscriminats.

La endoteràpia consisteix en la injecció, en el tronc, d’una substància nutritiva o fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha expressat que “es tracta d’una nova tècnica que ja hem utilitzat en les campanyes anteriors i que ha demostrat la seua efectivitat, a més de respectar el medi ambient perquè no empra substàncies químiques”. Després del procés, els tècnics fan el seguiment per a comprovar-ne l’efectivitat i, al mateix temps, per a retirar algun niu, si encara en queden.

 

La millor manera d’evitar l’aparició de les bosses i posteriorment de les erugues, que són perilloses per a la salut de les persones i els animals, consisteix en la realització de tractaments preventius, ja que és així com els pins queden protegits i s’evita l’aparició de les bosses de niu. La prevenció, amb el tractament adequat, durant la tardor és el mètode més efectiu per a evitar problemes durant la primavera, quan les erugues fan la seua ‘processó’.

Les sol·licituds dels particulars es poden descarregar des de la pàgina web: www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o bé es poden arreplegar en les oficines de la plaça Major, 31. El període de presentació de sol·licituds és des de hui, 28 de setembre, fins al 27 d’octubre. L’imprés es pot entregar a les adreces: jardineria@nouespais.es / nousespais@nousespais.es. 

També es pot consultar tota la informació en el següent enllaç: https://bit.ly/2G4GKQU

 

L’Ajuntament de Torrent inicia la campanya de control de la processionària del pi en parcel·les privades

La millor manera d’evitar l’aparició de les bosses i posteriorment de les erugues, que són perilloses per a la salut de les persones i els animals, consisteix en la realització de tractaments preventius, quedant els pins protegits i així evitar l’aparició de les bosses de niu. La prevenció, amb el tractament adequat, durant la tardor és el mètode més efectiu per a evitar problemes durant la primavera, quan les erugues fan la seua ‘processó’.

Les sol·licituds dels particulars es poden descarregar des de la pàgina web: www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o bé recollir en les oficines de la Plaça Major, 31. El període de presentació de sol·licituds és des de hui, 28 de setembre, fins al 27 d’octubre, podent entregar l’imprés a les adreces: jardineria@nouespais.es / nousespais@nousespais.es. També es pot consultar tota la informació en el següent enllaç: https://bit.ly/2G4GKQU

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.