Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

L’Ajuntament de Torrent dissenya un programa contra l’empobriment energètic

gener 4, 2019

L’actuació se centra en la formació de tècnics i usuaris en temes d’eficiència energètica

L’Ajuntament de Torrent ha posat en marxa un programa de lluita contra l’empobriment energètic de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. El programa, cofinançat amb fons europeus FEDER dins de l’estratègia DUSI, està centrat tant en formació d’usuaris i tècnics municipals com en intervencions directes en els domicilis de les persones afectades.

“En l’actualitat moltes persones acudixen al departament de Serveis Socials per a sol·licitar ajuda econòmica perquè no poden fer front al pagament de rebuts de subministraments bàsics, ja siga electricitat, aigua o gas; en alguns casos, formant els tècnics o les persones afectades o amb intervencions en els domicilis es pot reduir esta problemàtica”, indica el regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell.

Segons s’ha observat des dels departaments de Serveis Socials, famílies i persones amb escassos recursos presenten factures molt elevades. A vegades, per desconeixement, es troben potències contractades molt elevades, electrodomèstics antics amb un gran consum que podrien ser substituïts per uns altres amb un consum menor, o xicotetes fuites d’aigua que encarixen la factura, per exemple.

Així, amb una inversió de 23.000 euros cofinançada per fons europeus FEDER i emmarcat dins de l’estratègia DUSI de la ciutat, s’ha posat en marxa este programa contra l’empobriment energètic centrat en tres aspectes. D’una banda, tècnics municipals rebran una formació per a poder detectar ràpidament les causes de cada problemàtica que es presente. D’altra banda, també es formarà a persones en situació de risc o exclusió social en temes d’eficiència energètica i contractació de companyies subministradores. També es duran a terme intervencions directes en domicilis d’usuaris de serveis socials que impliquen accions de millora directa per a reduir la pobresa energètica.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.