Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano

abril 6, 2018

El consistori celebra esta cita històrica i aprofita l’efemèride per a reivindicar la situació de la població gitana en la societat actual

La declaració insta a augmentar el seu compromís en esta matèria amb l’objectiu de garantir una igualtat real i lluitar contra la discriminació

El dia 8 d’abril es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, una data que recorda el primer Congrés Gitanoromanés celebrat en la ciutat de Londres en 1971, on es va instituir una bandera i un himne propis. Ahir de vesprada, els portaveus dels grups polítics amb representació municipal van presentar al Ple de la corporació una declaració institucional amb motiu d’esta celebració, que va ser aprovada per unanimitat.

L’Ajuntament de Torrent considera que és una data de celebració, però també marca una reivindicació històrica per tractar-se encara d’una de les minories més estereotipades i rebutjades a Europa. Esta cita marca en el calendari l’oportunitat de fer visible la causa gitana, un motiu de celebració conjunta per a mostrar la unitat i diversitat de la població gitana de tot el món, i acabar amb els prejudicis socials.

A Torrent viuen aproximadament 8.000 persones d’ètnia gitana, les condicions de vida de les quals han experimentat una gran millora en les últimes dècades, que ha sigut possible gràcies a l’accés als sistemes públics de protecció social, de salut, d’educació i habitatge. L’Ajuntament continua treballant en l’actualitat per a avançar en el camí de l’eliminació de la discriminació i impulsar mesures que milloren les seues condicions de vida. Mitjançant esta declaració el consistori es compromet a:

  1. Treballar pel desenvolupament de mesures multidisciplinàries encaminades a la reducció de la bretxa entre la població gitana i la resta de la societat.
  2. Difondre el reconeixement de la cultura i el seu valor per a la societat.
  3. Lluitar contra la violència, el discurs d’odi i la discriminació cap al poble gitano amb la finalitat de crear espais de convivència mútua.
    4. Col·laborar en la realització d’activitats de sensibilització i promoció de la cultura gitana en les diferents entitats educatives, socials i culturals de la nostra ciutat.
    5. Fomentar la participació activa de la comunitat gitana en la vida social, política i cultural de la ciutat.

Per tots estos motius, des del consistori es considera que és una celebració que ha de fer-se extensible a tota la societat, ja que amb la col·laboració de tots serà possible una integració real sense perdre la riquesa de la cultura i identitat del poble gitano. Des de la institució torrentina es reforçarà, a més, este compromís amb la continuïtat de programes que du a terme en l’actualitat, com el programa d’acompanyament educatiu, d’animació lectora o el grup d’alfabetització, entre d’altres.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.