Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’AECC Torrent rep el premi per ser la localitat que més diners va recaptar durant la campanya de 2017

abril 27, 2018

Durant el passat any es van recaptar 84.176,25€

L’Associació Contra el Càncer de Torrent (AECC) va arreplegar, durant el matí del diumenge, dos esments especials per ser la localitat que més diners va recaptar per a la lluita contra esta malaltia durant la Campanya del 2017. El Col·legi Oficial de Metges de València va acollir este acte, on es va presentar la Memòria Anual d’Activitat executada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), en la qual la ciutat de Torrent se situa la primera en el rànquing amb una aportació d’1,04 € per habitant i una recaptació total de 84.176,25 €.

A la trobada, que va reunir les juntes locals de la província de València, va assistir la presidenta de l’associació de Torrent, Amparo Almerich, al costat d’una representació del comité local, va arreplegar ambdues distincions que premien la labor que han fet durant l’any passat. Un any ple d’activitats per part de la junta per a aconseguir este mereixedor primer lloc de la província de València i que convertix Torrent en una gran ciutat solidària.

Van ser moltes les activitats que es dugueren a terme durant el 2017, entre les quals destacà la carrera RunCàncer, on van participar més de 1.500 persones. De la mateixa manera fou tot un èxit la celebració del mercadet solidari, en què els veïns i veïnes, així com les empreses i comerços torrentins van donar productes per a la venda solidària. O el tradicional sopar anual, a què van assistir vora 450 persones.

A més a més es van posar en marxa diferents projectes com el realitzat per Olfo Bosé, Jesús Arrúe i Marcos Caparrós, que, promogut per Corazones Abiertos, van pintar i van sortejar un mural per a recaptar fons. També s’ha col·laborat amb Àfrica és Rosa, la campanya escolar i les activitats de la pilota en la Setmana de la Dona.

En l’àmbit esportiu es va celebrar el Festival Benèfic de l’esport contra el càncer infantil organitzat pel club de gimnàstica rítmica ITVECA i també una programació teatral amb la col·laboració de GTI Teatre.

Però també cal destacar l’organització, per part de l’associació, de xarrades informatives de prevenció, en la Casa de la Dona, de diferents tipus de càncer: de mama, colon, pell o pròstata. Diversos professionals tractaren diferents aspectes com ara: accions preventives amb la unitat mòbil que es fa tots els anys,  tractaren les causes i els exàmens de detecció. Al mateix temps es va realitzar un programa d’ajuda per a deixar de fumar, en el qual les persones assistents van treballar, de manera conjunta i individual, en el procés d’eliminar esta addicció.

I com ha destacat Amparo Almerich: “totes les activitats s’han pogut dur a terme per la col·laboració del voluntariat, les associacions festeres, culturals, esportives, empreses i comerços de Torrent, l’Ajuntament, i totes les persones que desinteressadament ens ajuden en l’organització d’actes i esdeveniments, i sobretot de tots els veïns i veïnes que amb les seues aportacions han col·laborat perquè aconseguim esta xifra tan positiva a favor de la lluita contra el càncer”.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.