Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La tradició de l’Aurora es manté viva a Torrent

desembre 12, 2016

Més de mig miler de persones van participar en l’Aurora el dia 8 de desembre de matinada

L’acte se celebra cada diumenge des del mes de desembre fins al dia 6 de gener


Més de mig miler de persones es van congregar dijous de matinada per a començar una de les tradicions més singulars i representatives de la cultura torrentina, l’Aurora, que comença cada 8 de desembre i a la qual assistixen fidels, veïns, confrares i membres d’associacions per a participar en este acte religiós. En l’acte hi va ser present l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa.
La Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga són els encarregats de mantindre viva esta tradició, que seguix el mateix recorregut cada any. Abans d’arribar a l’Ajuntament, es van fer unes parades per a cantar les tradicionals cobles de l’Aurora en llocs com ara la Casa de Cultura, la Junta Local Fallera, la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, les Trinitàries, la parròquia del Bon Consell, l’Ermita, el col·legi La Purísima i finalment Montsió.

L’Aurora a Torrent comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i acaba el 6 de gener, dia de l’Epifania del Senyor. A més d’eixos dos dies, l’Aurora se celebra cada diumenge comprés entre ambdues dates, a més del 26 de desembre. Totes les aurores s’inicien a les 6 del matí i comencen i acaben (llevat d’excepcions puntuals) en la parròquia de Nostra Senyora de Montsió. Aproximadament a les 7.30 acaba l’Aurora i es recita el rosari pels carrers contigus a la parròquia de Montsió. Els orígens de l’Antiga Aurora de Torrent es remunten al segle XVIII i el seu objectiu és animar els torrentins a despertar-se i resar el rosari.
La Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga, en companyia dels clavaris de cada any, són els encarregats de mantindre viva esta tradició amb el suport de tots els fidels que, any rere any i cada vegada en major nombre, assistixen a l’acte. Durant el recorregut, els participants fan diverses parades en què canten diferents cobles que són entonades per un rubiador i normalment diversos músics són els encarregats d’interpretar-les. Les lletres o cobles d’estes cançons són diferents en l’època d’Advent i la de Nadal. A més, és habitual que cada any diversos veïns, associacions, germandats de Setmana Santa i organismes públics òbriguen les portes als participants de l’Aurora i els oferisquen un xicotet desdejuni.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.