Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’
La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’
,

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’

octubre 21, 2021

Torrent organitza un projecte de recuperació de la memòria històrica que inclou una exposició fotogràfica, unes jornades de conferències i una ruta pels paratges que van ser clau en la història de la ciutat durant la Guerra Civil

El passat dia 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració del projecte de memòria històrica “Hospital de la Memòria. 1937-39”, organitzat per l’Ajuntament de Torrent sota el patrocini de la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

La mostra és un recorregut integrador, amb fotografies inèdites i vídeos sobre el paper que va tenir la ciutat de Torrent i el Vedat durant la Guerra Civil i els anys en què València va ser la capital de la II República.

El regidor de Participació Ciutadana, José Pascual Martínez Climent, ha explicat que “es tracta de fer valdre i recuperar aquelles xicotetes històries oblidades, però que romanen carregades d’humanitat i que expliquen eixa altra Història, amb majúscules: pilots ferits en combat, xiquets i xiquetes exiliats en les colònies del Vedat, artistes i poetes que van defensar els seus ideals, com Miguel Hernández o André Malraux, històries de persones com Paco Cano, el telegrafista de Ràdio Torrent que es va enfrontar des del micròfon a Queipo de Llano… persones que van deixar la seua empremta a la nostra ciutat”.

A la inauguració d’aquest projecte hi van assistir l’alcalde Jesús Ros, la secretària autonòmica de la Conselleria, Toñi Serna, i les diputades en les Corts Valencianes, Mercedes Caballero i Trini Castelló, a més d’una nodrida representació de la societat civil, política i cultural de la ciutat.

L’acte d’inauguració el va obrir el comissari de l’exposició, Jose Manuel Almerich, qui, juntament amb Mayte Martínez, ha sigut l’encarregat de materialitzar aquest projecte de recuperació de la memòria històrica, un projecte que inclou l’exposició fotogràfica -que podrà visitar-se en l’Antic Mercat, del 19 al 30 d’octubre- i el descobriment d’un tòtem de la memòria, situat en els voltants dels xalets modernistes del Vedat que van ser seu de l’Hospital d’Aviació en 1937, i que serà el punt de partida d’una ruta guiada que tindrà lloc dissabte que ve, dia 23, a les 10.30h.

El projecte inclou a més tres destacades conferències en les quals es tractaran continguts relacionats amb el passat de la nostra ciutat i que tindran lloc els dies 19, 20 i 21 d’aquest mes, a càrrec de Tomàs Roselló, Arquitectura modernista del Vedat; Salvador Císcar, Ocupació militar del Vedat, l’Hospital d’Aviació; i Edelmir Galdón, La línia XYX i la defensa de València.

Finalment, aquest projecte es completarà amb les visites d’11 classes, dels col·legis i instituts de Torrent, que ja han confirmat l’assistència a aquesta ruta interpretativa. Aquesta activitat pot considerar-se un dels pilars fonamentals d’aquest projecte, perquè recuperar la història és també fer pedagogia entre els xiquets i joves de la ciutat. La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.