Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

La presa 12 del canal Xúquer-Túria fa 20 anys

juliol 5, 2017
La superfície que es pot regar a Torrent és de de 818 ha en la presa 12 i de 197 ha en la presa 13
En la vesprada d’ahir, el Consell Agrari Municipal va acollir l’exposició sobre el canal Xúquer-Túria complementada amb diversos panells sobre l’evolució agrària de la ciutat. Amb motiu del XX aniversari de la presa 12 del canal i la festivitat de Sant Pere, a més es van celebrar dos conferències, la primera sobre les energies renovables en la comunitat de regants, impartida per José Antonio Linares i la segona de la mà d’Ernesto Serra sobre les tendències futures en la gestió dels regadius modernitzats i l’eficàcia energètica. L’alcalde Jesús Ros va voler donar la benvinguda als presidents d’altres preses per les quals passa el canal i remarcar la importància en la nostra ciutat tant pel que ha suposat el canal fins al moment en el nostre regadiu com pel que suposaran els nous plans d’elevació d’aigua en les zones que queden per sobre de la cota del canal. La superfície que es pot regar a Torrent és de 818 ha en la presa 12 i de 197 en la presa 13.
José María Toledo, president de la Comunitat de Regants del sector XII de la subzona Marge Dreta Canal Xúquer-Túria, el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, i el regidor d’Espais Públics, José Antonio Castillejo no van voler perdre’s este acte per a fer costat a la comunitat d’usuaris del canal. Durant el matí de hui els regants de la presa 12 i altres vinguts de diferents trams del canal han celebrat una missa en honor a Sant Pere.
El canal Xúquer-Túria
El Canal Xúquer-Túria es posà en servei l’any 1979, té una longitud de 60 quilòmetres entre el riu Xúquer (Embassament Tous-la Ribera) i el riu Túria (Potabilitzadora “La Presa” a Manises), travessa un total de 14 termes municipals (Tous, Alzira, Guadassuar, l’Alcúdia, Benimodo, Carlet, Alfarb, Alginet, Benifaió, Picassent, Torrent, Aldaia, Quart i Manises) i pot transportar des de 30 m3/seg. fins a 16 m3/seg. en el final semicircular. Consta de trams en túnel, en sifó i a cel obert amb diferents seccions (trapezoïdal, rectangular, circular)

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.