Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La Policia Local de Torrent fabrica una màscara fàcil de fabricar en impressora 3D per a reforçar la protecció contra la COVID-19
La Policia Local de Torrent fabrica una màscara fàcil de fabricar en impressora 3D per a reforçar la protecció contra la COVID-19
,

La Policia Local de Torrent fabrica una màscara fàcil de fabricar en impressora 3D per a reforçar la protecció contra la COVID-19

març 25, 2020

La Regidoria de Sanitat i Salut Pública ha emés una instrucció  per a indicar com les persones han de passejar les mascotes sense incomplir la normativa ni ser sancionades

Continuen les tasques de neteja i desinfecció de tot el terme amb la col·laboració del Consell Agrari Municipal i, des de hui, Protecció Civil

Continuen les mostres de solidaritat de la comunitat xinesa i d’empreses locals com BigMat Aldino

L’alcalde Jesús Ros envia un missatge d’ànim i d’esperança a tots els torrentins i torrentines a través de les xarxes socials

 

L’Ajuntament de Torrent, a través del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), està treballant en noves mesures i continua posant en marxa iniciatives per a fer front a la a crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Des de la seua fundació, a causa de la declaració de l’estat d’alarma al país, el CECOPAL està coordinant totes les accions municipals que es duen a terme per a combatre i acabar amb el coronavirus.

Nova màscara de protecció

A més de vetlar per la seguretat i la salut dels torrentins i torrentines, durant estos dies de confinament en les nostres cases, la Policia Local de Torrent està fabricant una nova màscara per a evitar el contagi de la COVID-19, que reforça les mesures de prevenció i evita el contacte amb organismes infecciosos quan una persona malalta tus, esternuda o parla. Es tracta d’una original iniciativa composta d’una visera de plàstic que pot protegir la persona que la porta de manera segura. Al mateix temps, el model és senzill d’obtindre, ja que es pot imprimir a través d’una impressora 3D. En estos moments es treballa en la producció d’estes màscares per a proveir tant el cos de Policia Local com Protecció Civil de Torrent.

Com passejar les mascotes

Malgrat que la gran majoria de persones fan cas de les indicacions ordenades després de la declaració de l’estat d’alarma, encara hi ha gent que no complix el decret i com a excusa per a eixir trauen les mascotes per a fer llargues passejades. Davant esta greu falta que pot perjudicar la salut de moltes persones, la Regidoria de Sanitat i Salut Pública ha emés una instrucció perquè no es duguen a terme pràctiques no autoritzades. Per este motiu, des del consistori torrentiní s’ha publicat una sèrie de mesures perquè els veïns i veïnes amb animals de companyia no incomplisquen la normativa i eviten així ser sancionats.

Entre les mesures hi ha traure a passejar la mascota durant un període de temps curt i el menor nombre de vegades possible al dia, ja que es tracta de cobrir les necessitats fisiològiques de l’animal, per la qual cosa les passejades han de restringir-se als voltants de l’illa de cases en la qual es residisca. Igualment, durant la passejada cal evitar relacionar-se amb altres persones i els seus animals. Per això, la passejada de l’animal ha de dur-se a terme en els horaris de menor afluència i sense contacte amb altres animals ni persones.

D’igual manera, es recorda l’obligació d’arreplega i retirada dels excrements, així com de netejar la zona afectada mitjançant un envàs, preferentment amb atomitzador, amb producte de neteja i desinfecció adequada i suficient.

Neteja i desinfecció en tot el terme municipal
Els equips de neteja i desinfecció de Torrent continuen el seu treball i estan desinfectant tots els elements de mobiliari urbà que poden transmetre el coronavirus. Així, els operaris s’estan centrant en superfícies de suport, bancs o papereres; a més de les zones d’accessos  a supermercats i mercats, centres de salut, farmàcies, residències de majors i centres escolars.

Esta labor completa les actuacions del Consell Agrari Municipal, que reforça les labors de desinfecció fent ús de la seua maquinària agrària. A esta tasca també se sumaran des de la vesprada els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil.

La Policia Local de Torrent fabrica una màscara fàcil de fabricar en impressora 3D per a reforçar la protecció contra la COVID-19

També s’ha intensificat la neteja dels edificis municipals, les dependències de Policia Local o a la casa consistorial, així com també en centres de salut. Una mesura ha dut a terme per a incrementar la seguretat de les i els ciutadans i de les i els empleats públics que continuen exercint la seua labor diària.

Torrent, una ciutat solidària
Les mostres de solidaritat no paren a Torrent i ahir la Policia Local va rebre una donació per partida doble. D’una banda, la comunitat xinesa, que va fer lliurament de material higiènic i desinfectant; i per un altre, l’empresa local BigMat Aldino que es va sumar amb una donació de màscares de protecció homologades per a col·laborar en aquests dies tan difícils per a tots i totes.

“Tornarem a estar junts”, missatge d’esperança de l’Alcalde Jesús Ros
Davant la situació viscuda pel COVID-19, l’alcalde Jesús Ros va enviar ahir un missatge d’ànim i d’esperança a tots els torrentins i torrentines. A través de les xarxes socials, l’alcalde va expressar el seu agraïment a tota la ciutadania per romandre a les seues cases, i especialment als sanitaris, cossos i forces de seguretat, i treballadors i treballadores que garanteixen els serveis bàsics. En el seu discurs va tindre unes paraules d’afecte i solidaritat amb les famílies i el personal del centre de majors de Santa Elena. “Tornarem a estar junts, tornarem a besar als nostres fills i nets, tornarem a abraçar als nostres veïns i companys de treball. Però fins que aquest moment arribe hem d’estar junts i units, més forts que mai per a lluitar contra aquest virus que ha canviat les nostres vides”, eren les paraules amb les quals tancava la seua intervenció.

Ajuda a les persones majors
Si l’aïllament durant aquests dies a les nostres cases és difícil, encara ho és més per a les persones majors, sobretot, aquelles que viuen soles. Per a evitar aquesta soledat i ajudar-les en el seu dia a dia, l’ajuntament ha posat en marxa diverses mesures. D’una banda, des de Serveis Socials s’ha intensificat el control d’aquest grup de persones, posant l’accent en les que resideixen en disseminats o urbanitzacions. A més de telefonar i contactar amb totes elles, Protecció Civil està realitzant una ronda de visites a les persones que viuen més allunyades del nucli urbà. Es tracta d’una important iniciativa per a comprovar l’estat en el qual es troben i si necessiten ajuda per a obtindre els serveis d’alimentació o farmàcia.

Així mateix, els voluntaris i voluntàries els informen dels serveis que el consistori posa a la seua disposició, com el Telèfon Amic, una prestació per a atendre i parlar amb tots els torrentins i torrentines que estan soles en les seues llars i tenen la necessitat de conversar. El número de telèfon (96 111 18 22) roman actiu de manera ininterrompuda de dilluns a diumenge de 8.30 h del matí a 20 h.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.