Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

La Passejada del Guió anuncia l’arribada de la festivitat de Sant Blai a Torrent

gener 31, 2017

La ciutat de Torrent es prepara per a la festivitat de Sant Blai, que es celebrarà este divendres 3 de febrer amb la tradicional fira situada al carrer de Ramón y Cajal i els diferents actes religiosos que tenen com a protagonistes els més xicotets de la ciutat. El tret d’eixida de les activitats i actes en honor al sant ha tingut lloc este cap de setmana amb la Passejada del guió. En primer lloc, la parròquia de Sant Lluís Bertran va acollir l’acte d’imposició de medalles als xiquets i xiquetes que seran clavaris enguany:

Clavariesses:
Paula Cuenca Pujada
Valeria Escrihuela Guerrero
Isabel Fernández Simarro
Lola Folgado Sahuquillo
Candela Gascón López
Amparo González Sahuquillo
Valeria López Zaplana
Anna Manzano Benavent
Carmen Yusa Miguel

Clavaris:
Nicolás Gozalvo Poveda
Miguel Mas Fernández
Ramón Muñoz Ruiz
Lucas Tronchoni Rius

La xiqueta del Milacre està representada per la xiqueta Mariola Navarro Belloch i el paper de mares de la festa ha recaigut sobre María Hurtado Blanquer, Emma Martínez Company i Carla Arce Rodríguez, encarregades de llegir a l’acte el vers de sant Blai que recorda que el sant va salvar un xiquet de morir ofegat, per això se’l considera el sant dels xiquets i els veïns li encomanen la cura del mal de gola.
En acabar l’acte, els clavaris i les clavariesses van fer el recorregut de la Passejada del guió pels carrers de la ciutat llançant caramels als veïns que omplien els carrers.
La pròxima cita de la festivitat tindrà lloc el dia 2 de febrer, prèvia al dia del Sant, amb la cercavila on els clavaris i les clavariesses, acompanyats de la música del tabal i la dolçaina, familiars i amics, li faran una ofrena a sant Blai a l’arribada a la parròquia.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.