Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La IV Setmana de la Llengua conclou amb la presentació dels vídeos “Valencià per a tot”
La IV Setmana de la Llengua conclou amb la presentació dels vídeos “Valencià per a tot”
, ,

La IV Setmana de la Llengua conclou amb la presentació dels vídeos “Valencià per a tot”

abril 15, 2019

Una revista recull testimonis i vivències de la Trobada d’Escoles de l’Horta Sud que tingué lloc a Torrent l’any passat

La IV Setmana de la Llengua conclogué divendres passat amb un seguit d’actes com ara la presentació i projecció d’uns vídeos per a fomentar l’ús del valencià a tots els àmbits i la presentació d’una revista sobre la Trobada d’Escoles de Torrent de l’any passat. La sala d’actes de la Casa de la Cultura acollí l’acte que posà fi a la IV Setmana de la Llengua, setmana que organitza l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent amb l’objectiu de promoure l’ús del valencià en tots els àmbits i per això al llarg de la setmana ha oferit una variada programació amb música, jocs, cinema i literatura en valencià.

La IV Setmana de la Llengua conclou amb la presentació dels vídeos “Valencià per a tot”

L’acte de divendres començà amb la presentació d’una revista, que recull impressions, records i vivències de més de 50 persones que participaren en la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud que tingué lloc a Torrent l’any passat. Així mateix, es projectà la sèrie de vídeos “Valencià per a tot”, elaborats pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent, en què persones de diferents sectors, parlen sobre l’ús del valencià en qualsevol àmbit. Són uns vídeos d’aproximadament un minut de duració que s’estan compartint i difonent a través de les xarxes socials de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (@promvaltorrent).

La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, agraí i felicità el treball de “tots els que han fet possible la Setmana de la Llengua, l’edició de la revista amb els seus records i testimonis, i també de tots els que han participat en els vídeos, ja que entre tots ajudem a la promoció i al foment de l’ús de la llengua pròpia”.
De la mateixa manera, en la presentació de la revista també va intervindre en nom de Guaix – Coordinadora pel Valencià Horta Sud, Vicent Font, que va demanar “un nou impuls a la societat civil i a les comunitats educatives” per a la promoció de l’ús del valencià en tots els àmbits.

Finalment una representació teatral a càrrec de Cucurucú Teatre tancà la vesprada i la Setmana de la Llengua d’enguany que ha assolit un gran èxit de participació i d’assistència en tots els actes i activitats programades.

Trobada d’Escoles
D’altra banda, escoles i instituts de Torrent participaren en la Trobada d’Escoles en Valencià que tingué lloc a Aldaia dissabte a la vesprada amb el lema “Som i serem paraules”. Desenes de persones participaren en la cercavila acompanyades de colles de tabal i dolçaina i reberen de mans de la regidora d’Educació, Patricia Sáez, el record de la seua participació en la Trobada, abans de participar en els tallers.

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.