Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La II Llançadora d’Ocupació presenta els primers resultats en l’equador del projecte
La II Llançadora d’Ocupació presenta els primers resultats en l’equador del projecte
,

La II Llançadora d’Ocupació presenta els primers resultats en l’equador del projecte

juny 19, 2019

Els responsables de les entitats promotores, entre les quals es troba IDEA’T, coneixen els perfils dels participants i com s’està desenvolupant el programa

Sis participants ja han trobat treball a la meitat del projecte Llançadora

La segona edició de la Llançadora d’Ocupació de Torrent ha donat ja els seus primers fruits després de la incorporació al mercat laboral dels primers dels seus participants. Els resultats, així com el treball dels últims mesos s’han presentat aquest matí en una jornada de treball a la Casa de la dona, en la qual han participat els regidors Andrés Campos i Marina Olivares; la gerent de l’empresa municipal IDEA’T, María Muñoz; la coordinadora Territorial de Llançadores en Fundació Santa María la Real, Sonia González; i la responsable de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Teresa Blasco. La sessió de treball té lloc en l’equador del projecte, amb una duració de sis mesos, que va començar al març.

Diversos integrants de la llançadora han intervingut per a comptar com s’han distribuït les funcions com s’han distribuït les funcions i han creat diversos projectes per a fer que la seua cerca de treball siga col·lectiva, organitzada, més professional i eficaç. D’aquesta manera, mentre uns organitzen una base de dades amb els seus perfils professionals, uns altres busquen ofertes de treball, uns altres alimenten el seu web i perfils en xarxes per a aconseguir major visibilitat i posicionament.

La II Llançadora d’Ocupació de Torrent va començar a funcionar a la fi de març per a ajudar una vintena de persones en situació de desocupació a reactivar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines d’orientació laboral concordes al nou mercat laboral: contínuament canviant, més tecnològic i digital, i amb noves professions emergents.

Yolanda Martínez Guillén és la tècnica de la Fundació Santa María la Real que gestiona la llançadora. Durant la visita ha explicat que després de les primeres insercions laborals, l’equip està compost actualment per 14 integrants (12 dones i 2 homes), amb diferents edats i perfils formatius (ESO, Formació Professional, Batxillerat i graus universitaris), i procedents de diversos sectors professionals, com a logística, manteniment electromecànic, administració, fisioteràpia, hostaleria o arquitectura, entre altres.

Durant aquests primers mesos, l’equip ha realitzat tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de cerca de treball i enfocar el seu objectiu laboral; actualització i modernització de currículums; simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal. Així mateix, han aprés noves tècniques de comunicació, marca personal i promoció professional, així com de cerca de treball en l’entorn digital. “S’han atrevit a fer un nou pas. Han aprés a dissenyar el seu pla de cerca, definir el seu perfil professional, plasmar-ho en un currículum més escarit i atractiu, i en definitiva, estar preparats per a l’oportunitat laboral que puga sorgir”, ha assenyalat Martínez.

Les llançadores d’ocupació són projectes de cinc mesos en què participen vint persones amb l’ajuda de personal tècnic. Fonamentalment es tracten qüestions de competències personals, com la intel·ligència emocional, a més de les tècniques pròpies de la cerca d’ocupació, com la creació de currículums o la preparació d’entrevistes de treball. L’essència d’una llançadora és que “es tracta d’un grup de persones voluntàries, solidàries i compromeses que s’ajuden entre elles i de forma col·laborativa en la cerca d’un lloc de treball”, ha expressat la coordinadora Territorial de Llançadores en Fundació Santa María la Real, Sonia González.

Per part seua, la responsable de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Teresa Blasco, ha destacat que el problema de la desocupació afecta a tota la societat i que ha d’abordar-se de manera global. Així ha subratllat que “l’èxit del projecte és el compromís de les institucions públiques i privades”. Llançadora compta amb la participació, a més, del Fons Social Europeu, així com de les administracions locals dels llocs en els quals es desenvolupen els projectes.

La II Llançadora d’Ocupació presenta els primers resultats en l’equador del projecte

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.