Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , ,

La I Fira de Serveis Ambientals presenta a la ciutadania els serveis ambientals de Torrent

novembre 29, 2018

Mitjançant tallers i exhibicions es donaran a conéixer aquests serveis tan importants i que contribueixen al benestar de la ciutat

El mes del Medi Ambient encara la recta final de la seua programació i este cap de setmana celebra la I Fira de Serveis Ambientals. El diumenge 2 de desembre, des de les 10.30 h fins a les 13.30 h, la plaça Corts Valencianes acull una xicoteta mostra dels serveis ambientals de l’Ajuntament de Torrent que contribueixen al benestar de la ciutadania i a una major qualitat de vida dels veïns i veïnes de Torrent. L’objectiu de la fira és acostar i donar a conéixer el dia a dia de les tasques relacionades amb el Medi Ambient que es duen a terme a la nostra ciutat i, al mateix temps, “conscienciar a xicotetes i xicotets, i també majors, mentre gaudeixen d’una jornada de tallers i exhibicions”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Inma Amat.

El primer servei exposat serà el cicle integral de l’aigua, on s’aprendrà el proveïment d’aigua potable, la depuració d’aigües residuals i el control i inspecció de les xarxes de clavegueram. De la mà d’Aigües de l’Horta, els participants observaran a través d’una càmera subterrània l’interior de la xarxa de clavegueram de la ciutat. Mitjançant el servei de neteja urbana, es podrà conéixer com és el procés de neteja viària manual i mecanitzada, la recollida de residus selectiva i en massa, la recollida de mobles i restes de poda i el reg de carrers, neteja d’excrements, etc.

Amb la cura i manteniment de parcs i jardins aprendrem aspectes sobre el manteniment de les zones verdes urbanes, les incidències en parcs i jardins públics i el tractament de plagues de parcs i jardins urbans. Un altre taller se centrarà en el manteniment forestal, que és una activitat que mostrarà els passos a seguir en el tractament de les plagues forestals i el manteniment de zones boscoses i sendes. La defensa i el control i seguiment d’incendis forestals també estaran presents en la fira, mostrant els sistemes SIDEINFO i SENTICNEL. Els xiquets i xiquetes aprendran, mitjançant una demostració, com funcionen tots dos sistemes. També es conscienciarà sobre la gestió de residus canins, fomentant la necessitat d’utilitzar de les bosses de recollida d’excrements i els atomitzadors per a la neteja de les zones afectades.

El Centre Ambiental del Vedat tindrà el seu propi estand en la fira, presentant el seu programa i les seues moltes més activitats. Els xiquets i xiquetes podran participar en els tallers educatius i en un programa d’educació ambiental: residus, aigua, etc. Els xiquets i xiquetes participants rebran una targeta, que podrà ser encunyada després de realitzar cada taller i, una vegada completats tots ells, rebran un regal. A més podran pujar-se a maquinàries d’exposició i convertir-se en un operari/a de serveis.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.