Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022
La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022
,

La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022

febrer 24, 2022

Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno dissabte donaran el tret d’exida a les Falles amb la Crida

L’espectacle pirotècnic de les mascletada torna a la plaça del Bisbe Benlloch

Les Falles de 2022 podran seguir-se en directe a través del canal de Youtube i la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Torrent

La ciutat de Torrent es prepara per a viure les Falles 2022, una data marcada en el calendari per a tots els torrentins i torrentines, que ja senten l’emoció i la il·lusió que caracteritzen aquestes festes. Així, la sala de plens de l’Ajuntament de Torrent ha acollit hui la presentació de les Falles, en una roda de premsa en la qual han participat l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez, al costat de diversos membres de la corporació municipal i Ricardo López, en representació de Caixa Rural Torrent, entitat que col·labora activament amb les festes i tradicions de la localitat. En l’acte s’ha donat a conéixer la imatge que lluiran enguany les festes i que  és una reinterpretació de la Crema a càrrec de Miguel H. i González Piris que inspira l’alegria característica d’aquestes festes i la naturalesa del foc purificador.

“Volem traslladar l’esperit de les Falles celebrades el setembre passat a aquest mes de març, de manera que tots i totes puguem gaudir d’estes dates tan assenyalades”, ha manifestat el regidor de Festes, José Pascual Martinez, qui ha afegit que “el comportament i la conducta de les comissions falleres ha sigut sempre exemplar, per la qual cosa estem segurs que les Falles de 2022 tindran lloc de la millor manera possible”.

A més, l’edil ha anunciat que l’Ofrena es farà en un sol dia, com la passada edició de les festes. Una altra de les novetats que ha explicat el responsable de l’Àrea de Festes és que en esta ocasió les mascletades tornaran a fer-se en la plaça del Bisbe Benlloch, al costat de l’edifici consistorial. D’esta manera, el dia 16 de març la pirotècnia serà de la Reyes Martí; el dia 17 serà el torn dels germans Caballer, els quals també estaran a càrrec de la mascletada del dia 19; mentre que Zarzoso dispararà la máscletada del dia 18 de març, a més del castell de focs artificials de la Nit del Foc, que començarà a les 20.45 des de la pista de patinatge de Parc Central.

Així, dissabte que ve el programa festiu donarà el tret d’eixida amb la celebració de la Crida, un acte en el qual les falleres majors de Torrent, Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno, donaran la benvinguda a les Falles 2022 davant la presència dels fallers i falleres de Torrent. Cal destacar que aquest acte i la resta d’actes fallers podran seguir-se en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent. D’altra banda, el dia 2 de març s’obrirà al públic l’Exposició del Ninot.

Servei de TorrentBus debades

Per a celebrar el XX aniversari del servei de transport públic TorrentBus, el consistori va habilitar el mes de febrer passat aquest servei de manera gratuïta fins al pròxim 20 de març, de manera que s’oferirà aquest tipus de cobertura durant les festes falleres de 2022, amb l’objectiu de facilitar el transport dels fallers i falleres que ho desitgen.

Premis Violeta i a l’ús del valencià

Un any més, el consistori fomenta la igualtat en les festes falleres i convoca els Premis Violeta. Es tracten d’uns guardons creats des de la Delegació de la Dona de l’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb la Junta Local Fallera, que reconeixeran amb tres premis els monuments de totes aquelles comissions que no facen ús d’un llenguatge sexista, dignifiquen el paper de la dona dins de la festa fallera i eviten escenes amb la dona com a objecte sexual.
L’Ajuntament també premiarà l’ús i correcció del valencià de les comissions falleres, que es divideixen en els premis a les llegendes dels monuments fallers i dels llibrets, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

La ciutat de Torrent es prepara per a les Falles 2022

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.