Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La Carta de Poblament de Torrent compleix 772 anys
La Carta de Poblament de Torrent compleix 772 anys
,

La Carta de Poblament de Torrent compleix 772 anys

desembre 3, 2020

Amb motiu de la commemoració d’aquesta data, l’Ajuntament de Torrent inaugura la secció “Torrentins amb història” recordant a Vicente Lleó

Dissabte passat, dia 28 de novembre, es va complir el 772° aniversari de la Carta de Poblament de Torrent, l’històric document que es va atorgar l’any 1248 a les primeres famílies de pobladors i que, d’aquesta manera, va donar lloc a l’origen de la ciutat.

Amb motiu de la commemoració d’aquesta data, l’Ajuntament de Torrent inaugura la secció “Torrentins amb història” recordant a Vicente Lleó (1870-1922), un dels compositors valencians més importants de la nostra història recent i el seu llegat, que va perdurar en el temps fins a convertir-se en un element indispensable de la nostra cultura. De fet, l’obra que li va encastellar, “La cort del faraó”, és l’opereta que més vegades ha sigut representada en els teatres de Torrent.

I és que, malgrat haver nascut en un altre lloc, el vincle de Lleó amb la ciutat de Torrent li va portar a convertir-se en un torrentino més. On es refugiava per a allunyar-se dels escenaris i les seues aventures empresarials i compondre noves obres.

Un torrentí amb història.

 

La Carta de Poblament de Torrent compleix 772 anys

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.