Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Informació i prevenció del càncer de pell en la Casa de la Dona

maig 17, 2018

Dimecres que ve 30 de maig, de 10h a 13:30h, estarà en la plaça Corts Valencianes la unitat mòbil de l’Associació Espanyola Contra el Càncer en la qual poder realitzar-se una xicoteta exploració

Ahir a la vesprada la Casa de la Dona va acollir una xarrada informativa i preventiva a càrrec de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i organitzada per la Junta Local de Torrent. La seua presidenta, Amparo Almerich, va donar la benvinguda i les gràcies a la doctora Ana Ferrer, dermatóloga i personal d’aquesta organització estatal, que va parlar dels beneficis del sol i dels seus perills davant una exposició inadequada que pot causar alteracions en la pell i fins i tot greus malalties.

Des de l’Associació Espanyola contra el Càncer, insisteixen en la protecció de les radiacions solars i no solament a l’estiu i quan anem a la platja i a la piscina, sinó durant tot l’any.
Per a açò estableixen les següents recomanacions:

– Usar cremes d’alta protecció, a l’hivern per a mans, cara, coll… a l’estiu per tot el cos i de forma repetida.
– Portar barrets, gorres, ulleres de sol o ombrel·les com a complement a les cremes protectores.
– Beure molta aigua, ja que una pell ben hidratada et cuidarà enfront dels rajos solars.

A més deuen tenir especial cuidat les persones majors, els bebès i les persones que practiquen activitats a l’aire lliure. Els bebès no han d’exposar-se al sol en els primers 6 mesos de vida a més d’existir vestits de bany i samarretes especialment protectores.

Com a novetat en aquesta xarrada es va parlar de la autoexploració “tu pots contribuir a detectar-ho a temps”, recordant la importància d’examinar acuradament i de manera periòdica totes les parts del cos enfront de l’espill cada 3 mesos aproximadament. Amb l’ajuda d’un espill de mà per a les zones de difícil accés com la part posterior del coll, orelles, muscles, glutis, cames, esquena i zona genital especialment, i amb l’ajuda d’un assecador per a revisar el coll cabellut. Els signes d’alerta que es podrien trobar són taques asimètriques, amb vores irregulars, no homogènies, amb un diàmetre major de 6 mm o que cresquen i canvien d’aspecte.

Finalment es va recordar al públic assistent que dimecres que ve 30 de maig, de 10h a 13:30h, estarà en la plaça Corts Valencianes la unitat mòbil de l’Associació Espanyola Contra el Càncer en la qual poder realitzar-se una xicoteta exploració.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.