Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Història, medi ambient i solidaritat en el cap de setmana de Torrent

novembre 29, 2018

La celebració del 770 aniversari de la Carta de Poblament, el Dia del Voluntari o la Fira de Tardor de’ADISTO són algunes de les activitats que els torrentins i les torrentines podran gaudir

Torrent continua immers en el 770 aniversari de la Carta de Poblament. El programa del cap de setmana s’inicia amb l’espectacle Noves il·lusions amb el folklore, de la mà del Grup de Ball de Torrent. El divendres a les 20 h als peus de la Torre. D’igual manera, emmarcat en la programació Carta de Poblament, el dissabte tindrà lloc el XXVIII Concurs d’Indumentària valenciana, organitzat per la falla Cotxera. Un certamen que acull l’Antic Mercat el dissabte a les 17 h i que compta amb diverses modalitats, una infantil i una altra femenina i masculina.

Igualment, durant tot el cap de setmana, la Torre romandrà amb les portes obertes perquè els torrentins i les torrentines, així com veïns i veïnes d’altres localitats, puguen conéixer tota la història d’este emblemàtic monument. Com a novetat durant esta setmana del 770 aniversari, els visitants poden consultar el facsímil de la Carta de Poblament i llibres amb imatges i documents històrics de la ciutat. L’horari és el divendres i el dissabte de 10 a 13 h i de 18 a 21 h, i el diumenge de 10 a 13 h.

Activitats mediambientals

L’Hort de Trénor ha organitzat per als més xicotets de la casa el taller de fusta, on veuran les propietats d’este recurs tan important per a l’ésser humà. L’activitat consistirà a fer una ruta pel parc per a visitar els arbres i els diferents tipus de festa. El divendres a la nit està prevista una excursió nocturna a la Serra Perenxisa. El diumenge al matí, des de les 10.30 h fins a les 13.30 h, la plaça de les Corts Valencianes acollirà la I Fira de Serveis Ambientals. Durant tot el matí, l’Ajuntament de Torrent donarà a conéixer els serveis ambientals i que contribueixen al benestar de la ciutadania i a una major qualitat de vida. Els serveis que hauran en la fira són els següents: un cicle integral de l’aigua, neteja urbana, parcs i jardins, manteniment forestal, educació ambiental, defensa contra incendis forestals, control i seguiment d’incendis forestals i gestió de residus canins.

Dia del Voluntariat

La ciutat de Torrent celebra el dissabte al matí el primer Dia del Voluntariat, un programa d’activitats que tindrà com a objectiu donar a conéixer la gran labor que els voluntaris i voluntàries locals realitzen diàriament. En la iniciativa participen 20 associacions, a més de la Federació d’Associacions Ciutadanes (FAC). Des de les 10 del matí fins a les 15 hores, a la plaça de la Unió Musical.

Esport

En l’àmbit esportiu, el pavelló Anabel Medina és l’escenari triat per a realitzar el partit benèfic de futbol sala entre les falles Sants Patrons i Pare Méndez. Esta competició amistosa tindrà lloc el dissabte a les 13 h. A més, el diumenge a les 11 h, la falla Sants Patrons continua amb les activitats solidàries i en este cas realitza una jornada de zumba en el casal de la comissió. El Montsió CF celebra el divendres a les 19.30 h la presentació del seu equip. Un esdeveniment que tindrà lloc en les instal·lacions esportives del Parc Central. D’altra banda, el Voleibol Torrent presenta la nova temporada 2018 – 2019 en el pavelló Anabel Medina el diumenge a partir de les 12 h.

Música i solidaritat

La Fira de Tardor arriba un any més a la plaça de la Unió Musical de la mà d’ADISTO, amb un gran nombre d’activitats i tallers dirigits a tots els públics. El diumenge des de les 10 h a les 14 h. L’Associació Andalusa calfa motors per a les celebracions nadalenques i este cap de setmana organitza un festival de nadales. El diumenge des de les 12 h fins a les 14h. El dissabte a les 19.30 h donarà començament el concert benèfic organitzat per diferents bandes de germandats torrentines. En la parròquia Sant Lluís Beltrán. Seguint amb les activitats solidàries, l’Associació Defensa Animal Torrent (ADAT) organitza el diumenge a les 18 h en el saló d’actes de l’ajuntament un espectacle a benefici dels animals abandonats. Els assistents gaudiran d’actuacions de Carolina Cantó, Raúl Ogalla, Julián Garrit i Paco Besó. El punt final del programa d’este finalitat de setmana el posa la falla Antoni Pardo que, amb la seua obra finalista en el XL Concurs Faller de Teatre que organitza Junta Local de Torrent, posarà a escena l’obra “A boscos”. El diumenge a les 19 h en l’Auditori.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.