Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Gómez Ferrer disposarà d’un col·lector fluvial per a evitar embassades davant situacions de pluja

juliol 27, 2017

El projecte, que té com a pressupost 231.000 euros, millorarà i reduirà els problemes que ocasionen, tant en els vianants com en el tràfic, els forts episodis de pluges

L’acció se sumisca a l’anterior construcció d’un col·lector en El Vedat, i el nou sistema de clavegueram dels carrers Sant Tomás, Almeria i Andorra

L’ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Aigües de l’Horta, ha dissenyat un projecte per a iniciar unes obres que milloraran el drenatge d’aigües pluvials en el carrer Gómez Ferrer, entre els carrers Sant Tomás i València. La finalitat principal del projecte és millorar i reduir l’impacte que produeixen els episodis de pluges torrencials en el casc urbà de Torrent, a més de reduir el cabal entrant a la EDAR en episodis de pluja amb la reconexión de nous sistemes de captació d’aigües pluvials, amb el que s’està reduint l’alleujament al mig receptor, ja que actualment la EDAR de Torrent és incapaç de tractar tot el cabal entrant davant fortes pluges.

Les obres, que tenen com a pressupost 231.000 euros, començaran en el mes d’agost i construiran un col·lector pluvial que tindrà una capacitat de 155,77 metres de longitud, anirà des del pou situat en l’encreuament del carrer Gómez Ferrer amb el carrer Sant Tomás, fins a l’entroncament amb el pou de capçalera del col·lector pluvial existent, situat en la intersecció amb carrer València. A més, s’instal·laran els sistemes de captació en els punts baixos, que inclou la instal·lació de reixes Tramex i embornals Delta 75.

“En l’actualitat, el carrer Gómez Ferrer no té cap xarxa d’aigües pluvials, no obstant açò, hi ha instal·lats diversos embornals que estan connectats a la xarxa unitària. Però davant situacions de pluges, en diversos punts baixos es produeix embassada, situació que afecta tant als vianants com al tràfic, per açò es va a millorar els sistemes de captació d’aigua superficial i evitar aquestes situacions”, ha explicat l’alcalde Jesús Ros.

El col·lector del carrer Gómez Ferrer se sumisca a les obres realitzades anteriorment per l’ajuntament, en les quals es va millorar el clavegueram d’alguns carrers del Vedat, mitjançant la instal·lació d’un col·lector en la part alta de l’avinguda. A més, durant el passat any es va executar una obra d’adequació viària dels carrers Sant Tomás, Almeria i Andorra, on es va incloure la renovació del sistema de clavegueram dels carrers i es va crear un sistema separatiu. Actualment, el col·lector pluvial procedent d’aquests carrers acaba abocant a la xarxa unitària del carrer Gómez Ferrer, per la qual cosa un altre dels objectius principals de les obres a realitzar és desconnectar aquest col·lector pluvial del sistema unitari i donar-li continuïtat fins al pluvial existent en el carrer València.

Després de l’estudi realitzat per Aigües de l’Horta, s’ha definit la necessitat de desviar una de les línies d’aigües negres per a aconseguir assegurar la futura continuïtat del col·lector pluvial, projectat tant aigües a dalt com en els carrers adjacents. També s’inclou l’execució d’un col·lector PVC SN8 de color teula de DN 400 mm, la finalitat del qual és connectar els dos col·lectors de la xarxa de sanejament existent situats a banda i banda de la calçada. D’aquesta manera estem assegurant la futura continuïtat del col·lector pluvial aigües a dalt de Gómez Ferrer, alhora que ens permet executar el col·lector pluvial amb major folgança de pendent ja que s’evita l’encreuament amb el col·lector d’aigües negres. Aquest tram projectat té una longitud total de 12 metres.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.