Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Èxit de participació en la I Fira de Serveis Ambientals de Torrent

desembre 3, 2018

Els assistents van poder gaudir d’activitats i exhibicions que donen a conéixer els diferents serveis ambientals de la ciutat

Mig centenar de persones participen en la ruta nocturna per la Perenxisa

La plaça de les Corts Valencianes va acollir el diumenge al matí la I Fira de Serveis Ambientals, una cita que va reunir un gran nombre de persones, tant majors com xicotetes, i que tanca la programació del Mes del Medi Ambient. Mitjançant activitats i exhibicions, la ciutadania va poder conéixer de primera mà els serveis ambientals que realitza l’Ajuntament de Torrent i que contribueixen al benestar de la ciutadania i a una major qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Les activitats, dividides segons els serveis, es van iniciar amb el cicle integral de l’aigua, on, de la mà d’Aigües de l’Horta, es van tractar aspectes tan importants com el proveïment d’aigua potable, la depuració d’aigües residuals i el control i inspecció de les xarxes de clavegueram.

El servei de neteja urbana va ser un altre dels treballs que es va presentar en la fira; els assistents van conéixer com és el procés de neteja viària manual i mecanitzada, la recollida de residus selectiva i en massa, la recollida de mobles i restes de poda i el reg de carrers, neteja d’excrements, etc.

D’altra banda, el públic va gaudir coneixent com es duu a terme la cura i manteniment de parcs i jardins. Amb diferents activitats es va explicar els aspectes sobre el manteniment de les zones verdes urbanes, les incidències en parcs i jardins públics i el tractament de plagues de parcs i jardins urbans.

Un altre taller es va centrar en el manteniment forestal, que és una activitat que va mostrar els passos a seguir en el tractament de les plagues forestals i el manteniment de zones boscoses i sendes.

La defensa, el control i seguiment d’incendis forestals va ser un altre dels serveis presents en la fira, mostrant els sistemes SIDEINFO i SENTICNEL. Mitjançant una demostració, els xiquets i xiquetes van poder comprendre la funció de tots dos.

El Centre Ambiental El Vedat i el voluntariat ambiental Torrent Verd també va estar present en la fira i va disposar d’un estand, on va convidar als xiquets i xiquetes a participar en tallers i, al mateix temps, va mostrar la programació del propi centre.

Es van entregar als assistents, bosses per al reciclatge selectiu, així com bosses de recollida d’excrements per a fomentar el reciclatge en les llars i la importància del manteniment de la nostra ciutat. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Medi Ambient, Inma Amat, i una gran representació de la corporació municipal, van assistir a la fira i van gaudir d’aquesta iniciativa que “a més de donar a conéixer els serveis ambientals de l’ajuntament, es consciencia sobre el bon ús de les mateixos”, va assenyalar Amat.

Ruta per la Serra Perenxisa
El divendres a la nit, l’Ajuntament de Torrent amb la col·laboració del Centre Excursionista va organitzar una ruta a peu per la Serra Perenxisa. Mig centenar de participants, acompanyats de la regidora de Medi Ambient, Inma Amat, van ascendir fins a arribar al lloc on es troben les antenes, on els esperaven els membres d’Astre Torrent amb els seus telescopis, i allí tots i totes van poder contemplar les estreles.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.