Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Èxit de participació en la primera jornada de Torrent Històrica
Èxit de participació en la primera jornada de Torrent Històrica
,

Èxit de participació en la primera jornada de Torrent Històrica

abril 5, 2019

Santiago Posteguillo, que apadrina el festival, va presentar la novel·la guanyadora del Premi Planeta 20198, “Yo, Julia”

La sala cívica de l’Antic Mercat es va omplir ahir a la vesprada d’un públic que no va voler perdre’s la primera sessió de Torrent Històrica; el principal festival cultural format al voltant de la literatura de gènere històric que s’organitza en la Comunitat Valenciana. D’esta manera, des del 4 al 7 d’abril, la ciutat de Torrent es converteix en l’epicentre de la cultura i la literatura històrica.

En la primera trobada, que va donar el tret d’eixida al festival, es van donar cita grans escriptors com Sebastián Roa, (Enemigos de Esparta); Raúl Borrás, (Esclavos de Honor); i Sergio Villanueva, (El secreto de los nocturnos );que va estar presentat per Josep Asensi Pérez.

La segona sessió va estar protagonitzada per Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Planeta 2018 amb la novel·la ‘Yo, Julia’, que va conversar amb el periodista Ramón Palomar. Un col·loqui molt interessant, que va omplir la sala de l’Antic Mercat amb un públic que va poder descobrir com Posteguillo, autor també de les trilogies sobre Escipió i Trajà, va descobrir el personatge de Julia, així com la increïble experiència de rebre el Premi Planeta. Per a posar el fermall final a la fantàstica vesprada, l’alcalde Jesús Ros i la regidora de Cultura, Susi Ferrer, van felicitar l’escriptor, que ha apadrinat el festival. Ferrer va destacar que “amb este festival ens convertim, una vegada més, en una ciutat referent a nivell cultural”.

Prèviament, el Museu Comarcal de l’Horta Sud va ser l’escenari triat per a rebre a Joan Olivares i a Josep Asensi, que junts van realitzar un club de lectura en valencià amb l’última obra d’Olivares, “El metge del Rei”, novel·la guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la. D’altra banda, l’Auditori va acollir l’adaptació teatral de la novel·la homònima de Josefina Aldecoa “*Historia de una mestra”, que narra la vida d’una mestra d’escola durant els anys vint i fins al començament de la Guerra Civil.

El programa d’activitats continua fins al diumenge 7 d’abril i pot consultar-se en el següent enllaç: http://bit.ly/2uafvmq

Èxit de participació en la primera jornada de Torrent Històrica

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.